'Izborni šalabahter' za lokalne izbore

Dolazeći lokalni izbori, koji se održavaju 17.svibnja u 20 županija, 127 gradova i 429 općina diljem Hrvatske, stavljaju pred sve izborne kandidate niz izazova u smislu što učinkovitijeg postavljanja predizborne kampanje, posebice u svjetlu nove zakonske regulative koja će u prvom planu isticati osobnost pojedinih kandidata. Personalizirani karakter izbora osobito će doći do izražaja u srazu stranačkih kandidata s tzv. političkim poduzetnicima ili čelnicima nezavisnih lista, izdignutih na valu nezadovoljstva tradicionalnom politikom... Što donosi novi zakon koji predviđa neposredno biranje općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, kako graditi strategiju i voditi kampanju? Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Institut za nove medije i e-demokraciju organiziraju seminar "Izborni šalabahter" koji će se u Splitu održati 13. ožujka ...

 ŠTO NAS OČEKUJE U SVIBNJU?
 
'Izborni šalabahter' za lokalne izbore po novim pravilima
 
Što donosi novi zakon koji predviđa neposredno biranje općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, kako graditi strategiju i voditi kampanju? Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Institut za nove medije i e-demokraciju organiziraju - “Izborni šalabahter”
 
Izvori: edemokracija.hr, lokalniizbori.com, monitor.hr
 
Dolazeći lokalni izbori, koji se održavaju 17.svibnja u 20 županija, 127 gradova i 429 općina diljem Hrvatske, Gradonačelnici RHstavljaju pred sve izborne kandidate niz izazova u smislu što učinkovitijeg postavljanja predizborne kampanje, posebice u svjetlu nove zakonske regulative koja će u prvom planu isticati osobnost pojedinih kandidata.
 
Personalizirani karakter izbora osobito će doći do izražaja u srazu stranačkih kandidata s tzv. političkim poduzetnicima, izdignutih na valu nezadovoljstva tradicionalnom politikom, poput Željka Keruma u Splitu i Plinija Cuccurina u Istri.
 

Hoće li izabrani imati veće ovlasti?
 
Davanje neposrednog glasa lokalnim političkim liderima povlači brojna pitanja o konkretnom utjecaju nove izborne legislative u praksi: hoće li izabrani načelnici, gradonačelnici i župani uvođenjem novog sustava, imati veće ili manje ovlasti nego ranije? Prelazi li raspuštanjem poglavarstva dio ovlasti na predstavnička tijela, odnosno skupštine i vijeća? Kako, obzirom na novi zakonski okvir, graditi strategiju i operativno voditi kampanju za župane, gradonačelnike i načelnike, a kako za predstavnička tijela?
 

Seminar 'Izborni šalabahter'
 
Kako bi zainteresiranim polaznicima predstavili sve ključne aspekte predizborne kampanje, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Institut za nove medije i e-demokraciju organiziraju seminar pod nazivom “Izborni šalabahter: lokalni izbori 2009.” koji će se održati u Zagrebu 6. ožujka, te u Splitu, 13. ožujka.
 
Na seminaru će govoriti vodeći hrvatski stručnjaci za izborni sustav, politički marketing, medijske nastupe, istraživanja javnog mnijenja te nove tehnologije.
 
Seminar je namijenjen svim dužnosnicima lokalne samouprave, potencijalnim stranačkim i nezavisnim kandidatima, političkim savjetnicima, stratezima, medijskim i PR stručnjacima.
 

Prijavite seInternet političkim idejama omogućuje potpuno sučeljavanje snaga, ali i pruža relativno pogodan poligon za preispitivanje stava javnosti, istraživanje i razvoj pojedinih ideja
 
Pored detaljnog uvida u novi izborni zakonski okvir, jednodnevni seminar će se pozabaviti i odnosima s medijima pri čemu će posebice biti analiziran utjecaj sve značajnijih novih medija kao i uloga istraživanja javnog mnijenja.
 
Prijave za seminar u Zagrebu se primaju do 3.ožujka, a za seminar u Splitu do 10. ožujka 2009., dok su sve pojedinosti oko seminara dostupne na www.lokalniizbori.com.
 

Stručnjaci za politički marketing
 
Dr. sc. Marijana Grbeša, stručnjakinja za politički marketing s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, čije je najuže područje interesa upravo personalizacija politike, polaznike će uputiti u postavljanje personalizirane strategije i kampanje.
 
Iskusan PR stručnjak u političkom i kriznom komuniciranju, Krešimir Macan, predstavit će učinkovite metode organizacije izbornog stožera i vođenja terenske kampanje.

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and one member online

  • admin