Upravljanje programima i projektima financiranih iz bespovratnih sredstava EU

dalmacijaprojektiHrvatskoj su od 2007. godine na raspolaganju sredstva Europske Unije za razvojne projekte iz novog pretpristupnog instrumenta IPA. Osim projekata koje će osmišljavati i provoditi tijela središnje vlasti (ministarstva), veliki dio sredstava namijenjen je za projekte na regionalnoj odnosno lokalnoj razini. Interes županija, gradova i općina za povlačenje sredstava iz fonda IPA je velik i samo najkvalitetnijim projektima će se putem javnih natječaja dodijeliti sredstva. Stoga je neophodno ojačati kapacitete lokalnih i regionalnih predstavnika za razumijevanje politika i programa EU, praćenje natječaja, osmišljavanja i pripreme kvalitetnih projekata, te poznavanje procedura provedbe projekata, praćenja projektnog napretka i evaluacije. Na Ekonomskom fakultetu u Splitu ovog tjedna je započeo Program edukacije "Upravljanje programima i projektima financiranih iz bespovratnih sredstava Europske Unije" koji će se odvijati u iduća tri mjeseca kroz 5 modula i završnu radionicu. Nadamo se da su odgovorni i u našim lokalnim upravama, Općini Dugi Rat, općini Podstrana i gradu Omišu prepoznali potrebu za ovom vrstom usavršavanja i usvajanjem ovih, za nas sasvim novih znanja, te da su našli načina da njihovi djelatnici ili suradnici sudjeluju u ovom projektu koji bi mogao biti od velike važnosti za ukupan razvoj naših malih mjesta ...

Izvori: Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Splitska razvojna agencija, Ekonomski fakultet Split

suradnjaAgencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu pokrenula je Program edukacije "Upravljanje programima i projektima financiranih iz bespovratnih sredstava Europske Unije".

Početak škole počeo je 25. ožujka 2009. godine. (Zainteresirani se, neslužbeno saznajemo, mogu još priključiti.., op.ur.)


Školovanje će se odvijati kroz 5 modula i to:

Modul 1: Uvod u politike i programe EU od 25.-27.ožujka 2009. godine

projektiModul 2: Osmišljavanje i priprema projekta od 01.-03. travnja 2009. godine

Modul 3 – Izrada proračuna i financijske analize od 15.-17. travnja 2009. godine

Modul 4 – Upravljanje projektom od 22.-24. travnja 2009. godine

Modul 5 – Praćenje, evaluacija i revizija od 05.-07. svibnja 2009. godine;

Završna radionica će se održati 08. svibnja 2009. godine.


Mjesto školovanja biti će u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Splitu

Cijena školovanja po jednom polazniku je 9.500 kn (devet tisuća petsto kuna) (PDV uključen u cijenu), a uplate će se vršiti na žiro račun Agencije za razvoj SDŽ: 2330003-1100375545 kod Splitska banka-Societe Generale Group

Prijave se primaju u Agenciji za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, na broj telefona: 021/599-995 ili 021/ 599-981 ili na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online