Invalidi zaslužuju posebnu skrb

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak posjetila je Omiš kako bi se na licu mjesta uvjerila što sve muči ne samo tamošnje invalidne osobe, nego i roditelje djece s teškoćama u razvoju. Pravobraniteljica, i sama invalidna osoba, dočekana je na najvišoj razini, primio ju je i gradonačelnik Ivan Kovačić, a čelnici specijaliziranih udruga “Agape”i “Prijatelj” prezentirali su joj dosadašnje aktivnosti, te se pohvalili brojnim učinjenim dobrim djelima. ali su izložili i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Pravobraniteljica Slonjšak i njezina savjetnica Branka Meić susrele su se i s brojnim Omišanima koji su dobili priliku iz prve ruke čuti što im je činiti u određenoj situaciji...

PRAVOBRANITELJICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM U OMIŠU

Invalidi zaslužuju posebnu skrb

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Pravobraniteljica ih je savjetovala o njihovim individualnim pravima, a zaprimala je i pojedinačne pritužbe na kršenja prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Gradonačelnika Kovačića je, pak, posebno propitkivala o položaju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području njegova grada, s naglaskom na poboljšano ispunjavanje proračunskih stavki za pomoć udrugama koje pomažu invalidnini osobama, te na dosegnutu razinu zaštite potrebitih osoba u području obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Cjelodnevno druženje s pravobraniteljicom održano je u novim, reprezentativnim prostorijama Udruge “Agape” na Obali gusara, odnosno u dijelu stare kuglane u kojemu se nekoć nalazila diskoteka.

Povezani članci

Who's Online

We have 82 guests and no members online