Dva desetljeća omiškoga Kluba žena liječenih na dojci

Kongresna dvorana omiškog hotela “Plaža” bila je pretijesna da primi sve one koji su svojom prisutnošću htjeli izraziti zahvalnost vrijednim volonterkama omiškoga Kluba žena liječenih na dojci. Njima u čast i kao svoj dar Klubu, te svima koji poštuju i cijene njihov trud, učitelji OGŠ “Lovro pl. Matačić” i njihovi gosti održali su prigodni koncert.
Klub žena liječenih na dojci Omiš osnovan je 1999. godine s osnovnim ciljem da svojim radom pomog ne oboljelima od raka dojke, koji je po pojavnosti i smrtnosti jedan od najvećih problema žena, kako kod nas, takoi u svijetu. Svojim radom vrijedne volonterke Kluba žena nastpje ući u svaku obitelj da bi ih educirali o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda, uz pružanje psihološke pomoći i medicinskih zdravstvenih vježbi operiranima. Članice su međunarodne organizacije “Europa Donna”, a tijekom godine provode razne akcije. Za svoj rad Klub je dobio brojna priznanja.

Teskt i slika dolje: Vlade Zemunik / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Od dana kad smo osnovane i ubuduće, naša misija i vizija je informiranje i edukacija o važnosti preventivnih pregleda i samopregleđa, te podizanje samosvijesti o vlastitom zdravlju i pomoći operiranima. Vrata našega Kluba u Omišu na Fošalu uvijek su vam otvorena - rekla je Zorica Fistanić, predsjednica Kluba žena, a u znak zahvalnosti svim je izvođačima poklonila crvenu ružu.