Omiš: politika se umiješala među invalide

Nedavno održana redovita izborna skupština Udruge invalida Agape iz Omiša, i prije samog početka dala je naslutiti da i u toj humanitarnoj udruzi, čiji je primarni cilj pomaganje invalidnim osobama sa područja Omiša, Dugog Rata, Šestanovca i Zadvarja, nemaju svi ista prava. Iako su se općine Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje rado odazivale svim akcijama udruge, a ta ista udruga s pravom se hvalila dobrom suradnjom sa obrazovnim, zdravstvenim i vjerskim institucijama iz tih nazovimo ruralnih sredina, u novi saziv predsjedništva nisu izabrani predstavnici iz tih, Omišu susjednih općina ...

Piše: Mladen Nejašmić / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

Istini za volju udruga je dosta učinila na zbrinjavanju invalidnih osoba, posebno na području šestanovačke općine. To je Poglavarstvo mjesta prepoznalo, te je u proračunu osiguralo određena sredstva za rad udruge, a obećana je i prostorija za rad invalidnih osoba sa područja te zabiokovske općine. Svoj obol radu dali su i učenici šestanovačke osmoljetke koji su uvijek i u svakoj prilici bili na raspolaganju u svim akcijama.

Međutim, novoimenovano omiško vodstvo udruge, očito nije uvažilo činjenicu da je ta humanitarna organizacija do sada nesmetano djelovala na cijelom području sada već bivše omiške općine i da su članovi iz tih ruralnih sredina imali pravo glasa.

Teško je znati zbog čega su uvedene korijenite promijene. Bolji poznavatelji prilika tvrde kako se u sve umiješala politika.

Povezani članci

Who's Online

We have 234 guests and no members online