'Moja prva mamografija' u petak u Omišu

"Moja prva mamografija" u SplituDrugo izdanje turneje "Moja prva mamografija" održano je ponedjeljak u Splitu. Na Prokurativama od 9 do 15 sati pregledano je oko pedesetak žena, a svi zainteresirani mogli su se informirati o sprečavanju ove opake bolesti. U sklopu ove humanitarne turneje mobilni mamograf obići će sveukupno 10 gradova na području Dalmacije, a više od 650 unaprijed prijavljenih žena obavit će besplatan mamografski pregled u svom gradu ili blizini mjesta stanovanja. Akcija "Moja prva mamografija" održati će se u petak, 5. lipnja u Omišu, na trgu kneza Mislava ...

Održana 'Moja prva mamografija' u Splitu

 Piše: M. B.

Mamografski pregled bilježi promjene na dojci prosječno"Moja prva mamografija" dvije godine ranije od pojave simptoma. Snimanja, kao i prošle godine, obavljaju stručni djelatnici Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", suorganizatora akcije. Organizacijsku podršku organizatoru, tvrtki Avon Hrvatska, pružila je i dobrovoljna humanitarna organizacija za borbu protiv raka dojke, Europa Donna Hrvatska.

Akcija "Moja prva mamografija" održati će se i u Omišu, i to u petak, 5. lipnja na trgu kneza Mislava.

Tvrtka Avon je osnovala fond za borbu protiv raka dojke još 1992. godine, a danas je više od 50 zemalja u svijetu aktivno uključenih u Avonovu borbu protiv ove bolesti. Prodajom proizvoda iz linije Breast Cancer, označenih vrpcom ružičaste boje, Avon Hrvatska prikupio je svojim dosadašnjim radom više od milijun kuna za borbu protiv raka dojke.

Povezani članci

Who's Online

We have 85 guests and no members online