Nagrade onima koji razvijaju ideju volonterstva u zajednici

volonteriŠesta dodjela nagrada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, održana je 17. studenoga 2009. godine u Muzeju Mimara. Nacionalna zaklada uručila je svoje godišnje nagrade "Škola prijatelj zajednice" i "Zajedno za bolje". Bilo je to priznanje onima koji razvijaju ideju volonterstva u osnovnim i srednjim školama te lokalnoj upravi koja nastoji što više uključiti građane i organizacije civilnoga društva u život i razvoj njihovih zajednica. Pet osnovnih i pet srednjih škola dobilo je nagrade "Škola – prijatelj zajednice" za najbolje volonterske inicijative svojih učenika. Tri jedinice lokalne samouprave dobilo je nagrade "Zajedno za bolje", za svoja nastojanja da što više građana sudjeluje u odlučivanju i u projektima lokalne zajednice ...


ZAJEDNO ZA BOLJE


Izvor: ZaMirZine.net


dr. Carolyn LukensmeyerGlavna gošća svečanosti ugledna je američka stručnjakinja dr. Carolyn Lukensmeyer, članica savjetničkog tima američkog predsjednika Baracka Obame.

Carolyn Lukensmeyer stručnjakinja je međunarodnog ugleda koja se bavi sudjelovanjem građana u odlučivanju u društvenoj zajednici, ponajprije korištenjem naprednih informacijskih tehnologija.

Prije 14 godina, osnovala je AmericaSpeaks, neprofitnu organizaciju koja želi jačati glas građana u donošenju javnih odluka.

U svojoj bogatoj karijeri radila je, između ostaloga, i kao savjetnica u Bijeloj kući u vrijeme Billa Clintona, a sada je savjetnica za reforme javne uprave u timu predsjednika Baracka Obame.

Povezani članci

Who's Online

We have 460 guests and one member online

  • admin