Split: Inicijativa za noćne linije javnog prijevoza

Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj. Grad 20-tak srednjih škola, 12 fakulteta, nekoliko učeničkih i studentskih domova. Grad prepun mladih, srednjoškolaca i studenata, a ljeti i ogromnog broja turista. No međutim taj isti, Grad Split želi graditi brand "velikog turističkog središta" koje bi ljeti, za sezone - baš kao i zimi, imalo samo dvije noćne linije i to petkom i subotom. U tome splitska mladost i mladost obližnjih mjesta koja izlazi po Splitu vidi apsurd! Svi mi znamo što ljeto znači za ovaj grad, i kakav je to ovdje noćni život ljeti. Svakodnevni gradski šušur, i zabavni programi... No nažalost nemaju svi priliku upoznati splitski noćni život u cjelosti. Zašto? Iz jednostavnog razloga što za većinu tih mladih (sve one koji nemaju vlastitog prijevoznog sredstva, ili novca za preskupe taxije) zabava traje do 23:30 - kada polazi zadnja 60-tka, zadnji autobus. I tako svakim radnim danom, osim petkom i subotom, pa čak i nedjeljom ...

SPLIT

Podrži inicijativu za noćne linije javnog prijevoza

Izvor: HSLS Split

Logično je da se više izlazi ljeti, i to poglavito u kasnijim večernji satima, a manje zimi - no isti broj autobusnih noćnih linija i zimi i ljeti - u gradu koji želi biti jako turističko središte je naprosto - smiješno!

Mladi hrvatski liberali stoga smatraju NUŽNIM za ovaj grad, i mlade ovoga grada da se uvede svakodnevna ljetna noćna linija! Time "izvlačimo" ljude iz kuća, pružamo im više zabave, pravimo veći šušur u gradu, time direktno šaljemo turistima sliku Splita kao "grada koji ljeti ne spava"! A na koncu, logično je da time stimuliramo potrošnju od strane turista, ali i domaćih!

S time pozivamo sve, MLADE i stare, srednjoškolce, studente, i njihove roditelje! Vijeća učenika, Studentske zborove, udruge mladih i stranačke mladeži, ugostitelje, predstavnike Turističke zajednice i sve ostale koji rade na boljitku ovoga grada da zajedno PODRŽE OVU INICIJATIVU, i daju mladima da guštaju barem ljeti!

ZA Noćne linije

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and no members online