Ghetaldus Omiš: Akcijske cijene naočala, popusti do 40%

Sniženje!SPONZORIRANI ČLANAK
Tvrtka Ghetaldus očna optika Split, podružnica Omiš, Trg Sv. Mihovila 1 (kod kafića "Cesarica") oglašava sniženje cjelokupnog asortimana i usluga! Cijene popularnih naočala RayBan zbog velikog interesa posjetitelja do daljnjega će biti na sniženju za 20 posto, a naočale ostalih proizvođača, te ostale usluge, za 40 posto. Iskoristite ovu jednistvenu priliku, i ako već niste svratite do Ivane i nabavite po prigodnim cijenama nove naočale!

SPONZORIRANI ČLANAK

Ghetaldus Omiš: Akcijske cijene naočala, popusti do 40%

Ghetaldus Omiš - lokacija


Važnost sunčanih naočala

Sunčane naočale su mnogo više od običnog modnog dodatka, a najvažnija funkcija im je zaštita zdravlja oka i okolnog tkiva od djelovanja sunca. UV zračenje može oštetiti kožu, povećati rizik od zamućenja leća i nastanka mrene, a i također je povezano i s makularnom degeneracijom. Najopasnija sunčeva svjetlost je ona koja se odbija od visoko reflektirajućih površina poput snijega, vode, pijeska, ali i pločnika.

Udobnost je važna

Sunčane naočale trebaju ugodno "sjesti" na nos i uši bez osjećaja težine ili grebanja. Kod isprobavanja naočala nagnite glavu prema naprijed, a ako se one pomiču na nosu tada su preširoke za lice. Razvucite širok osmijeh, a ako se naočale podignu na obrazima, tada su okviri preblizu licu.

Veće naočale su bolje

Što su veći okviri naočala, to se veće područje kože oko očiju štiti od UV zračenja. Tako smanjuju rizik od nastanka pigmentacijskih mrlja i bora, a također je i manji rizik od prodiranja zraka sa strane oka.

Boja stakla je isto bitna

Premaz na leći koji  blokira UV zrake je proziran, tako da tamnija stakla ne jamče nužno veću zaštitu. Ipak, nijansa igra važnu ulogu u percepciji boja, pa se odabiru prema preferinciji i navikama kupca. Polarizirane leće smanjuju odsjaj i filtriraju sunčevu svjetlost koja se odbija od površine poput vode. Odličan su odabir za nautičke i vodene sportove.

Rayban naočale