Trnbusi: Novogodišnji skok u ledenu Cetinu

Devetorica Trnbušana na Novu su godinu, točno u 12 sati, odlučili skočiti u ledenu Cetinu. Temperatura je u Trnbusima, malom mjestu u sjeveroistočnom dijelu Poljica, bila vrlo niskih -9 stupnjeva, a u podne se na popularnom kupalištu Stružica na Cetini popela na skromna 2 Celzijeva stupnja iznad nule. Devetero hrabri Trnbušana skočilo je u ledenu Cetinu. Redom su u skokovima sudjelovali Zdravko Rodić (Čakur), Petar Stanić, Mario Šarić, Luka Tomić, Stanko Bajamić, Jure Rodić, Ivan Rodić, Ante Jurić i Luka Jurić. Događaj je izmamio velik interes mještana, pa je njih stotinjak promatralo devetoricu "veličanstvenih" i stalno ih bodrilo. Zdravo Rodić bio je inicijator ove "avanture" te je objasnio Radi Popadiću, novinaru (i uredniku) portala DalmacijaNews, kako je došao na ideju novogodišnjeg kupanja u Cetini..

Piše: Rade Popadić / DalmacijaNews
Foto: Petar Stanić
Izvor: DalmacijaNews


Usprkos vrlo hladnom danu u kojem je temperatura zraka bile jedva iznad nule, a temperatura Cetine 6 stupnjeva, devetorica Trnbušana nisu htjela pogaziti svoju riječ koju su dali još prošlog ljeta.

Trnbusi: Novogodišnji skok u ledenu Cetinu

- Ljeti se ovdje gotovo svakodnevno kupamo, i onda smo došli na ideju da se na istom mjestu okupamo upravo na Novu godinu. Sastavili smo ugovor, potpisali ga i dogovorili smo se da tko ga ne ispoštuje mora platiti - janje! Devet nas je ispunilo obećano, jedan je odustao, stoga se veselimo skorašnjem janjcu - objašnjava Zdravko Rodić.

Nije poznato hoće li novogodišnje kupanje u Cetini postati tradicija, no momcima skidamo kapu na hrabrosti.

Gdje ste sada, piciginaši iz plićaka?!

Trnbusi: Novogodišnji skok u ledenu Cetinu

Who's Online

We have 515 guests and no members online