Povratak u budućnost

Hoće li uopće biti sezone 2020.? Hoće li ovi solidni epidemiološki rezultati potrajati? Ili će se i rezultati i mjere, daj dragi Bože uz milost strogog Stožera, još i smanjiti? Hoćemo li uspjeti pootvarati sve što je korona i vlada naprasno zatvorila? Ostatke hrvatske ekonomije. I hotele. Restorane. Kafiće. Bez pleksiglasa i konobara s gas maskama. Hoće li se pred ljeto otvoriti i granice? Omogućiti avionski letovi? Ma barem cestovni koridori. Hoćemo li na ljeto biti "corona free" destinacija za "corona free" turiste? Hoćemo li se uspjeti vratiti u budućnost?...  Na sva ova pitanja, i brojna druga, nitko još nema odgovora! Postoje, doduše, neke projekcije, no one ovise o bezbroj varijabli koje sve možemo lako "pokvariti".
No što bilo da bilo, uvijek ćemo se sjećati bolje prošlosti, onih nezaboravnih dugih toplih ljeta naše mladosti i ljepih ljetnih, a pogotovo noćnih dogodovština na Glavici, Dućama, Omišu, Mimicama, Dugom Ratu, Malom Ratu,... u nadi da će se u što većoj mjeri nešto od toga ovog i idućih lijeta moći opet "ponoviti", iako više nismo ni mladi niti šesni, no mladost je samo stanje svijesti, zar ne? A korona samo šišmiš-gripa koja neće na noćne ptice...

Dok čekamo rasplet, zavirimo malo i u bogatu arhive TV Dugi Rat i pogledajmo u nastavku članka video reportažu "MRAVINJAK" iz početka 90-ih sa popularne plaže na Glavici. U ulozi lutajućeg reportera bio je turbo popularni Nikola Lozić, a iza oka kamere skrio se mladi Zoran Brzović Brzi. Naravno, tu negdje u društvu neke lijepe smišnice je i potpisnik ovih redaka... Ah te lijepe uspomene na mladost provedenu na plaži..

LIPE 90-e

'Mravinjak' na plaži

Piše: Mladen Banović
Izvor: TV Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online