Povodom Međunarodnog dana tolerancije

Nagradu “Luka Ritz” – Nasilje nije hrabrost u ponedjeljak, 16.11. su dobili učenici Lea Zelić i Mihael Kuzmičić koji su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima. Nagrada zagrebačke Gradske skupštine dodjeljuje se od 2009. učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole te od prvog do četvrtog razreda srednje škole i tako odaje počast prerano umrlom Luki Ritzu – simbolu borbe protiv nasilja. Nagrada “Luka Ritz” dodjeljuje se, u obliku priznanja i novčane nagrade, na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga.

Izvor: Nacional

Lea Zelić, dobitnica priznanja i novčane nagrade, učenica je Osnovne škole Dobriše Cesarića i u školi, okolini i lokalnoj zajednici pridonosi međusobnom poštovanju, afirmaciji ljudskih prava i toleranciji. U fokusu njezina dobrotvornog rada su poticanje pomaganja i pružanje pomoći mladima, osobito žrtvama nasilja, piše Nacional.

Mihael Kuzmičić učenik je Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te predsjednik Vijeća učenika. Velika je pomoć nastavnicima u osvješćivanju učenika kako treba težiti školi i društvu bez nasilja. Osobnim primjerom ohrabruje vršnjake u radu, motivira ih i potiče na nenasilno i tolerantno ponašanje, razvijanje i održavanje zdravih odnosa u razredu, pozitivnu komunikaciju i socijalnu prihvaćenost svakog učenika u razredu i školi.

Who's Online

We have 154 guests and no members online