Digitalna generacija – pokretač gospodarskog rasta?

Komunikacija putem interneta, razmjena iskustava, informacije, glazba, pogledati video ili jednostavno čavrljanje – sve to danas mladi Europljani čine dvostruko više puta nego ikada ranije. Osim toga, mladi su vrlo spretni u korištenju ovog novog medija, kaže se u studiji EU-a. Povjerenica za medije Viviane Reding u internetu prepoznaje potencijale za budućnost europskog gospodarstva koje se nalazi u krizi. „Kako bi otvorili gospodarske potencijale digitalnoj generaciji moraju i sadržaji imati jednostavan pristup i poštene uvjete“, ističe u svojem programu povjerenica Reding. Problem ostaje, jer internet još uvijek nije veliki business. Tek svaka treća osoba skida glazbu ili filmove s interneta. Mladi ljudi su spremni platiti, ali tek kada se radi o dobrom servisu ili kada se ponudi bolja kvaliteta ...

 

Digitalna generacija – pokretač gospodarskog rasta?


Ima li ovdje pristup internetu? Ovo je danas neizbježno pitanje. Za mlade Europljane internet je svakodnevica. Dvije trećine mladih do 24 godine koriste internet dnevno, i to ne samo za facebook, twitter ili blogove.
 

Autor: Alen Legović
Izvor:
www.dw-world.de

 

Raste broj korisnika internetaXing, Facebook i Twitter su možda najpoznatije online zajednice na internetu


Skupina europskih parlamentaraca okupljenih oko zelene zastupnice Eve Lichtenberger razradila je nove odredbe koje bi olakšale pristup sadržajima koji se nude online, dakle glazba i video, a da bi se pri tome osiguralo da autori dobiju prikladnu naknadu.

Xing, Facebook i Twitter su možda najpoznatije online zajednice na internetu

Korištenje interneta je u porastu, stoji u izvješću, posebice kada kada je riječ o mladima i „digitalnoj generaciji“ koja se tek nalazi na početku svojeg profesionalnog života i rada.

Toliko o potencijalima. Najveći izazov je ipak na drugom području. Trećina građana Europske unije još nikada nije korstila internet. Samo sedam posto potrošača je kupilo putem interneta proizvode iz neke druge članice Europske unije. A kada je riječ o ulaganjima u istraživanja i razvoj ili pak što se tiče opskrbe građana s brzim pristupom internetu – dakle širokopojasna mreža – tu se Europa nalazi daleko iza SAD-a i Japana.

 Viviane RedingPovjerenica za medije Viviane Reding zalaže se za stvaranje europskog tržišta za online

Cilj povjerenice Reding je stvaranje unutarnjeg online tržišta, a preduvjet je da svaki građanin Europske unije ima na raspolaganju brzi pristup internetu.

Zasigurno će rasti pritisak na članice i telekomunakcijske kompanije koje se bave širenjem širokopojasne mreže.

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online