Splitsko-dalmatinska županija dobija Centar za požare

Splitsko dalmatinska županija će do kraja 2014. godine dobiti Centar za požare, a ovaj centar dio je HOLISTIC programa, predstavljenog u Splitsko dalmatinskoj županiji. Razlog predstavljanja javnosti skriva se u činjenici da je ovaj projekt prekogranične suradnje vrijedan 9,3 milijuna eura odobren od Europske unije. - Prezadovoljni smo što je ovaj projekt odobren,naša zemlja dobila je najviše, nešto više od 3 milijuna eura, dok je naša županija dobila zantan iznos od 900 tisuća eura – naglasio je vidno zadovoljni župan Zlatko Ževrnja podsjećajući na važnost projekta HOLISTIC ...

PROJEKT HOLISTIC

Piše: Odjana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Projekt će nadzirati Upravni odjel za gospodarstvo, kojega su predstavili pročelnik Anđelko Katavić i pomoćnica pročelnika Anđelka Vuković.

- Cilj projekta je prevencija i smanjenje posljedica prirodnih rizika s posebnim naglaskom na smanjenje rizika od požara i potresa.U tom smislu će se organizirati i Centra za požare koji će imati i motriteljsku službu – kazala je Vuković.

Kako se očekuje Centar bi se trebao aktivirati do kraja slijedeće godine.

– Velika je ovo stvar za nas, sjetimo se samo velikih požara i milijunskih šteta,a ovim programom ćemo požare itekako smanjiti – kazao je vidno zadovoljan župan Ževrnja.

Povezani članci