U srpnju dosad 460 požara

požarOd početka srpnja u Republici Hrvatskoj izbilo je više od 460 požara, od kojih su vatrogasci većinu ugasili u začetku, spriječivši tako veće posljedice. Iz MUP-a s tim u vezi upozoravaju kako iznimno visoke temperature pogoduju mogućnosti izbijanja i brzog širenja požara, te pozivaju građane Hrvatske, kao i turiste, da budu pažljivi prilikom rukovanja vatrom ili lakozapaljivim predmetima. Od 1. lipnja je na području RH strogo zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru, a osobito se to odnosi na mjesta oko turističkih ...

Piše: I. Došen / Slobodna Dalmacija

Marko Kadić iz DVD Dalmacija na požarištuMUP, dalje, apelira da se u vozilima i drugim zatvorenim prostorima izloženim djelovanju sunca ne ostavljaju zapaljivi predmeti, kao i da se ne odbacuju opušci i drugi predmeti koji bi mogli izazvati požar.

Protekli vikend s vatrom na južnim padinama Mosora, gdje je izgorjelo više od 40 hektara šume, borili su se brojni gasitelji i posade dvaju kanadera. Na slici gore oko kamere je uhvatilo našeg Marka Kadića, člana DVD Dalmacija u borbi s ognjem na padinama Mosora. Ognjeni pakao vlada i na požarištima od Zadra do Dubrovnika.

Povezani članci

Who's Online

We have 410 guests and no members online