Prinova u voznom parku DVD 'Dalmacija'

Novo vozilo u voznom parku DVD DalmacijaDugoratski vatrogasci, članovi DVD "Dalmacija", susretljivošću Ministarstva Obrane RH nedavno su dobili prinovu u voznom parku - vozilo marke TAM 100, koje bi im moglo korisno poslužiti u nadolazećim intervencijama tijekom ove ali i idućih požarnih sezona. Vozilo je zasad "golo" i za korištenje na terenu treba ga najprije opremiti svom potrebnom vatrogasnom opremom, spremnikom za vodu, crijevima,... što ne bi bilo prvi put da to sami vatrogasci učine. Još kad bi im netko pomogao u nabavci nimalo jeftine vatrogasne opreme...  Jučer je Vatrogasni dom u prostoru bivše tvornice "Dalmacija" posjetila ekipa HTV-a koja je snimila TV prilog o problemima koje tište dugoratske varogasce, među kojima je daleko najveći onaj - prostorni - gdje s Vatrogasnim domom?, gdje s svom opremom i vozilima kad dođe njegov red za rušenje ?! ...

Piše: Mladen Banović

Naime, dugoratski vatrogasci su takoreći "beskućnici" i samo zahvaljujući razumjevanju vlasnika prostora na kojem se nalazi Vatrogasni dom, tvrtci Projekt Uvala i investitoru Landmarku, još u njemu borave.

Novo vozilo u voznom parku DVD Dalmacija

No jednog skorog dana će morati izići...

A gdje?

Općina Dugi Rat svjesna je prostornog problema dugoratskih vatrogasaca, na tu temu vođeno je niz razgovora i sastanaka, no pravog rješenja za dugoratske vatrogasce, osiguravanje pa i kupovina prostora, tj. terena na kojoj bi se izgradio novi Vatrogasni dom, još uvijek nema na vidiku.

Novo vozilo u voznom parku DVD Dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 254 guests and no members online