Novosti Novosti iz Dugog Rata, Omiša, Poljica i okolice. Lokalne vijesti, sport, kultura, turizam, zanimljivosti. https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci Wed, 12 Dec 2018 01:29:14 +0000 Joomla! - Open Source Content Management hr-hr Potpisan ugovor o izgradnji novog doma dugoratskih vatrogasaca, rok završetka prve faze je šest mjeseci https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26441-potpisan-ugovor-o-izgradnji-novog-doma-dugoratskih-vatrogasaca-rok-zavrsetka-prve-faze-je-sest-mjeseci https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26441-potpisan-ugovor-o-izgradnji-novog-doma-dugoratskih-vatrogasaca-rok-zavrsetka-prve-faze-je-sest-mjeseci

U prostorijama Općine Dugi Rat potpisan je Ugovor o izgradnji vatrogasnog doma. Ugovor su potpisali u ime investitora, općine Dugi Rat, načelnik Jerko Roglić i u ime izvođača, tvrtke Građenje Split d.o.o., član uprave Petar Kalinić. Vrijednost potpisanog ugovora je 3.184.130,25 kn + PDV (3.980.162.81 kn), a rok završetka 6 mjeseci, od dana uvođenja u posao.
Načelnik Roglić rekao je za u vatrogasne teme odlično upućeni portal Dalmacija Danas da će se novi dugoratski vatrogasni dom graditi na prostoru bivše tvornice "Dalmacija", na mjestu bivšeg radničkog restorana, a predviđena površina je 2 tisuće kvadrata. Rok završetka radova u ovj prvoj fazi izgradnje je šest mjeseci.
Ponosan i rječit je bio Frane Marčić, predsjednik DVD "Dalmacija" Dugi Rat.
– 15-godišnja borba bivših uprava DVD-a, zahvaljujući bivšim vijećnicima došlo se do lokacije i dobile su se građevinske dozvole. Sada je Općina uz pomoć Županije krenula u realizaciju prve faze izgradnje novog vatrogasnog doma koja obuhvaća građevinske radove s instalacijama. Tako ćemo konačno napustiti derutne privatne prostore koje koristimo. Pravo korištenja dijela prostorija na drugom katu imati će i lokalne udruge, a dio će koristiti i Općina. Procjenjujemo da se radi o 80 posto gornjeg kata, gdje bi i Općina koristila prostore dvorane. Sretni smo da ćemo napokon imati primjerene uvjete rada – rekao je mladi presidente ističući nadu da će dugoratski vatrogasci u novi dom useliti na početku vatrogasne sezone 2020.

]]>
mladen@dugirat.com (DalmacijaDanas) Vatrogasci Sun, 02 Dec 2018 07:03:53 +0000
Požar u Starom selu Duće https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26378-pozar-u-starom-selu-duce https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26378-pozar-u-starom-selu-duce

U ponedjeljak navečer, oko 18 sati i 30 minuta, planulo je u Starom selu Duće. Izgorjelo je oko 150 kvadratnih metara trave. Zelene. Na požarište je izašao DVD Dalmacija Dugi Rat s 4 vatrogasca i 2 vozila, a požar je za oko pola sata prvo stavljen po kontrolu, a potom i ugašen. Kolege s portala DalmacijaDanas, izvrsno upućeni u sva zbivanja u vatrogastvu, doznaju od zapovjednika DVD-a Dalmacija Dugi Rat, Pave Tomića, da je netko zapalio smeće, a vatra se potom bila proširila na okoliš.  
Oglasio se i Frane Marčić, predsjednik DVD Dalmacija Dugi Rat, koji i na popularnom Facebooku napominje svojim sumještanima da je paljenje korova na otvorenom zabranjeno do 01.11. te ih zamoljava da se suzdrže od paljenja i čišćenja svojih parcela, pogotovo u ovo doba berbe maslina i radova u poljima. A nakon navedenog datuma, kao i prijašnjih godina, kaže Frane, svi oni koji bi palili vatru na otvorenom dužni su zatražiti suglasnost od vatrogasaca svojim osobnim dolaskom u dugoratski Vatrogasni dom na dan kada se planira izvršiti paljenje.

]]>
mladen@dugirat.com (MB, DD) Vatrogasci Mon, 15 Oct 2018 17:53:33 +0000
Projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26299-projekt-izgradnje-novog-vatrogasnog-doma-u-dugom-ratu https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26299-projekt-izgradnje-novog-vatrogasnog-doma-u-dugom-ratu

Projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu konačno je prijavljen za financiranje iz EU fondova. Projektom se dosadašnji derutni prostor stare tvorničke zgrade, danas u vlasništvu engleskog investitora, u kojem je smješten i u kojem djeluje naš vitalni 80-godišnjak,  DVD "Dalmacija" Dugi Rat, planira zamijeniti novom multifunkcionalnom zgradom čiji će jedan od korisnika, uz mještane općine i udruge, biti i DVD Dalmacija. Investicija je to s PDV-om vrijedna 9,12 milijuna kuna, a dugoraćani se nadaju financiranju u iznosu od 80 posto iz Europskog fonda za ruralni razvoj dok bi ostatak vrijednosti trebao biti financiran iz proračuna općine Dugi Rat. Na pripremi projekta su radili LAG Adrion u suradnji sa stručnim službama općine Dugi Rat, a početkom kolovoza prijavili su ga za financiranje iz EU fondova, točnije iz Podmjere 7.4. 'Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu'.

]]>
mladen@dugirat.com (MB) Vatrogasci Mon, 15 Oct 2018 12:04:43 +0000
DVD Dalmacija Dugi Rat nagrađen skupnom nagradom županije https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26329-dvd-dalmacija-dugi-rat-nagraden-skupnom-nagradom-zupanije https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26329-dvd-dalmacija-dugi-rat-nagraden-skupnom-nagradom-zupanije

Povodom dana Splitsko-dalmatinske županije, naši dragi vatrogasci, DVD Dalmacija Dugi Rat, nagrađeni su skupnom nagradom naše županije za 80 godina aktivnog, humanog i volonterskog rada u svojoj zajednici. Čestitke svim članovima društva koji su djelovali u dugoj povijesti našeg društva.

]]>
mladen@dugirat.com (MB) Vatrogasci Fri, 05 Oct 2018 12:14:12 +0000
Dalmatinska vatrogasna društva kreću u nabavu 14 novih vatrogasnih vozila https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26295-dalmatinska-vatrogasna-drustva-krecu-u-nabavu-14-novih-vatrogasnih-vozila https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26295-dalmatinska-vatrogasna-drustva-krecu-u-nabavu-14-novih-vatrogasnih-vozila

Županijska skupština na današnjoj sjednici je, između ostalog, dala suglasnost na Sporazum o provedbi zajedničke javne nabave vatrogasnih vozila za dalmatinske DVD-ove, među kojima su i DVD Dalmacija Dugi Rat i DVD Omiš. Kupuju se vatrogasna vozila po izboru vatrogasnih društava. Županija će za svako od 14 vozila platiti 20 posto inicijalnog uloga, a ostalih 80% iznosa platiti će gradovi i općine iz svojih proračuna. Time će se značajno unaprijediti trenutni vatrogasni vozni park, a time i vatrogasnu zaštitu u Dalmaciji. Vozila bi trebala doći u dalmatinske DVD-ove uoči nove požarne sezone.
Župan Blaženko Boban je na pitanje Jadrana Čizmića, vrlo aktivnog županijskog vijećnika iz Dugog Rata, o statusu vatrogasnih vozila koja su ustupljena DVD-u Omiš nakon što su njihova izgorjela ljetos u požaru obećao da će vatrogasna vozila ostati u Omišu sve do realizacije Ugovora Vlade RH, MUP-a, HVZ-a i MZOE-a o nabavi preko 100 vatrogasnih vozila, a da će 1/10 vozila iz navedenog ugovora biti raspoređeno na području naše županije i na taj način dodatno pridonijeti zaštiti od požara naše županije.

]]>
mladen@dugirat.com (Dalmacija Danas) Vatrogasci Wed, 19 Sep 2018 12:32:09 +0000
Gorjela trava i borovi na Malom Ratu https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26291-gorjela-trava-i-borovi-na-malom-ratu https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26291-gorjela-trava-i-borovi-na-malom-ratu

U nedjelju na Malom Ratu vijest večeri bi bila finale Cageball turnira, odlična igra finalista i velika fešta pobjednika te eventualno odličan provod za sve uz koncert grupe Dalmatino.
Ali, avaj, u 20 sati i 16 minuta dojavljen je požar u Malom Ratu. Vatrogasci DVD Dalmacija Dugi Rat odmah su izašli na teren s 13 vatrogasaca i s 3 vozila prionuli gašenju.
- Gorjele su naslage trave i tri bora. Vatra se bila približila kućama, ali su vatrogasci zaustavili njeno širenje. Požar je lokaliziran i sada traje sanacija opožarene površine – kazao je za portal DalmacijaDanas Pavao Tomić, zapovjednik DVD-a Dalmacija.
Izgorjela je površina 10×3 metra. I ne, nije u pitanju Cageball. A što bi tek bilo da je maloračne večeras zabavljao Mate Bulić.. strašno je i pomisliti.

]]>
mladen@dugirat.com (MB) Vatrogasci Sun, 16 Sep 2018 17:52:19 +0000
Malo navalno na leasing https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26182-malo-navalno-na-leasing https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26182-malo-navalno-na-leasing

Općina Dugi Rat i DVD "Dalmacija" Dugi Rat potpisali su sporazum sa Županijom Splitsko-dalmatinskom o nabavi malog vatrogasnog navalnog vozila za intervencije u urbanim sredinama i prometnim nezgodama. Procjenjena vrijednost vozila je cca 1.41 mil.kuna od kojih će županija sufinancirati samo 20% iznosa (cca 280.000 kuna), a ostatak od cca 1.125.000 kuna Općina Dugi Rat putem leasinga. Našim vatrogascima želimo što manje intervencija i da ih novo vozilo što bolje vjerno služi.

]]>
mladen@dugirat.com (Općina Dugi Rat) Vatrogasci Thu, 30 Aug 2018 23:31:30 +0000
Požar u Lokvi je lokaliziran, a DVD Omiš je na privremeno korištenje dobio dvije cisterne https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26217-pozar-u-lokvi-je-lokaliziran-a-dvd-u-omis-je-na-privremeno-koristenje-dobio-dvije-cisterne https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26217-pozar-u-lokvi-je-lokaliziran-a-dvd-u-omis-je-na-privremeno-koristenje-dobio-dvije-cisterne

Dva dana nakon velikog požara u Lokvi Rogoznici, Mimicama, u kojem je izgorjelo 100 hektara i u kojem su izgorjela dva vozila DVD-a Omiš, iz Vlade su brzo reagirali i već danas su DVD-u Omiš na privremeno korištenje dali dvije cisterne do 30. rujna, a Omišani se nadaju da će barem jedno od ovih vozila ostati na trajno korištenje u DVD-u Omiš. Zapovjednik DVD-a Višeslav Pešić zahvalio se svima koji su zaslužni da su cisterne brzo stigle u Omiš. Događaju su u omiškom DVD-u jutros nazočili župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, glavni vatrogasni županijski zapovjednik Dražen Glavina, omiški gradonačelnik Ivo Tomasović, zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić i omiški vatrogasci, piše u vatrogasne teme odlično upućene kolege s portala DalmacijaDanas. Gradonačelnik Omiša, Ivo Tomasović, pohvalio je sve zemaljske i zračne snage koje su zaslužne za tako brzo i efikasno gašenje prekjučerašnje požara.
– Nažalost, izgubili smo dva vozila, no srećom nije bilo ljudskih žrtava i to je najvažnije. Materijalna šteta se uvijek da nadoknaditi. Taj dan su na požaru s nama bili župan, gospodin Glavina i gospodin Sanader, a navečer je stigao potpredsjednik Vlade g. Krstičević koji je promptno reagirao i obećao da će hitno iz robnih zaliha poslati dva vozila jer bez njih DVD Omiš više nije operativan. Dva vozila su izgorjela, a radit ćemo na tome da jedno vozilo dobijemo za stalno, a drugo, polovno, vozilo ćemo nastojati nabaviti uz pomoć Županije – rekao je Tomasović.

]]>
mladen@dugirat.com (Dalmacija Danas) Vatrogasci Mon, 13 Aug 2018 02:01:41 +0000
Ugašen požar kod Lokve Rogoznice https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26211-pozar-kod-lokve-rogoznice-pod-nadzorom-gasitelja https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26211-pozar-kod-lokve-rogoznice-pod-nadzorom-gasitelja

Subota je donijela najopasniji požar dosadašnjeg tijeka požarne sezone u Dalmaciji. U požaru koji je buknuo jučer u 13:45 sati kod Lokve Rogoznice opožareno je oko 100 hektara borove šume i niskog raslinja, a uništene su i dvije cisterne DVD Omiš. Srećom nitko nije stradao. Vatra se u jednom trenutka približila na nekih 20-ak metara od prvih kuća. U gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasnih postrojbi, 182 vatrogasca, 47 vozila te 50 gasitelja HV NOS koji su na požarištu ostali tijekom noći. Jutros je izvršena izmjena gasitelja, a ponovno su angažirane i zračne snage koje rade na sanaciji rubnih dijelova zgarišta, kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala. Situacija na cijelom požarištu sada je mirna i stabilna iako su još vidljiva pojedinačna izdimljavanja.

]]>
mladen@dugirat.com (Dalmacija Danas, foto: Miro Lelas) Vatrogasci Sun, 12 Aug 2018 09:22:56 +0000
Požar u Lokvi Rogoznici https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26210-pozar-u-lokvi-rogoznici2 https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26210-pozar-u-lokvi-rogoznici2

U subotu, oko 14 sati planuo je požar u Lokvi Rogoznici, predio Ivašnjak. Zbog vjetra požar se širi smjerom istok-zapad, a vatrogasci ga pokušavaju obuzdati. Na teren su izašli vatrogasci s omiškog područja, a više informacija će se znati uskoro. Ako se požar nastavi širiti očekuje se podizanje vatrogasaca sa splitskog i makarskog područja.

]]>
mladen@dugirat.com (DalmacijaDanas) Vatrogasci Sat, 11 Aug 2018 06:56:04 +0000
Županijska nagrada DVD Dalmacija Dugi Rat https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26179-dvd-dalmacija-dugi-rat-zupanijska-nagrada https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26179-dvd-dalmacija-dugi-rat-zupanijska-nagrada

Na sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije održanoj u utorak, a koju su obilježile prometne teme, poglavito status projekt izgradnje brze ceste Split - Omiš kojeg je vijećnicima izložio Goran Puž iz Hrvatskih cesta, te prosvjed građanske inicijative za brzu cestu Split - Omiš, donesene su i Odluke o dodjeli nagrada za poseban doprinos županiji. Među nagrađenima je i naše Dobrovoljno vatrogasno društvo "Dalmacija" Dugi Rat koje je ove godine (i na požarištu poviše Dugog Rata) proslavilo 80 godina postojanja društva. DVD "Dalmacija" Dugi Rat nagrađen je zbog brojnih doprinosa Splitsko-dalmatinskoj županiji, ne samo kroz vatrogasni, već i kroz humanitarni, odgojni i kulturni rad.
– Zahvaljujemo se za preporuku i to je stvarno veliko priznanje za humanitarni rad svih naših članova. Jako nam puno znači ta nagrada. – kazao je Frane Marčić, predsjednik DVD Dalmacija Dugi Rat.
– Drago nam je da je Županija prepoznala naš kvalitetan rad kroz ovih 80 godina. Sve članove Društva u ovom poslu vuče samo čisti altruizam i nadam se da će tako biti i dalje. Jednom kad odemo mi stariji da će doći novi mladi ljudi koji će Društvo voditi u istom smjeru, u smjeru brige za ljudske živote i imovinu – rekao je Pavao Tomić, zapovjednik DVD "Dalmacija" Dugi Rat.
Pročitajte više na portalu Dalmacija Danas. Vatrogasac Rade zna iz prve ruke sve o vatrogasnim temama u Dalmaciji.

]]>
mladen@dugirat.com (MB) Vatrogasci Fri, 03 Aug 2018 23:18:47 +0000
Navijajte pametno https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26083-navijajte-pametno https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/26083-navijajte-pametno

Dragi naši sumještani, s obzirom na sva lijepa događanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a i za željeni nastavak istih u nedjelju, dugoratski vatrogasci Vas mole da ne ispaljujete signalne rakete i da se suzdržite od upotrebe pirotehničkih sredstava. Pa i onih "bezopasnih". Samo jedna iskra je dovoljna da vatrogasne sirene prekinu vašu (i njihovu) ugodnu večer. Nedavno, u lijepoj večeri kada se slavilo prvih 80 godina DVD Dalmacija Dugi Rat, upravo to se dogodilo... Samo jedan trenutak nepažnje ili mladenačke gluposti dovoljan je da unesreći Vas i/ili vaše bližnje. Nedavno, u prekrasnoj večeri, kada smo slavili pobijedu u četvrt-finalu nad Rusijom, upravo to se dogodilo.. Ne ponovilo se. I ne, Hrvatska ne smije gorjeti! Mislimo, doslovno. A ako Vam u njedrima već gori ludo srce "vatreno", barenko ne isključujte mozak - navijajte pametno!

Ukoliko ipak dođe do požara, odmah zovite vatrogasce na 193.

]]>
mladen@dugirat.com (MB) Vatrogasci Sun, 15 Jul 2018 17:05:08 +0000
Vatrogasci DVD 'Dalmacija' Dugi Rat proslavili 80. rođendan! https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25969-vatrogasci-dvd-dalmacija-dugi-rat-proslavili-80-rodendan https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25969-vatrogasci-dvd-dalmacija-dugi-rat-proslavili-80-rodendan

DVD "Dalmacija" Dugi Rat u subotu je nizom događanja svečano finiširalo proslavu 80-og rođendana društva. Čestitamo našim vatrogascima, nekadašnjim i sadašnjim članovima društva ovu značajnu obljetnicu!
Nakon popodnevnog mimohoda dugoračkim ulicama naših vatrogasaca, praćenih orkestrom Hrvatskog katoličkog glazbenog društva iz Podstrane, svojim kolegama i prijateljima, vatrogascima iz Grafenrheinfelda (Njemačka), Semriacha (Austrija), Slovenije, te susjedima iz Omiša, Podstrane, Splita; nakon svete mise u crkvi Sv. Josipa održane za sve poginule i preminule članove društva te polaganja vijenaca ispred spomenika na trgu Sv. Josipa, središnji dio proslave ove velike obljetnice naših vatrogasaca i našeg malog mista, Svečana sjednica društva, uz nazočnost brojnih članova vatrogasnog društva, njihovih prijatelja i kolega te izaslanika i predstavnika svijeta vatrogastva, održana je u toplini nekadašnjeg kina "Dalmacija" Dugi Rat.
Prvih 80 godina vatrogastva u Dugom Ratu slavilo se posljednjih mjesec i pol dana kroz niz raznih vatrogasnih, sportskih i društvenih događanja, a svečana sjednica u dugoratskom kinu je bila samo završni događaj ove proslave.
Skupštinom je moderirao Gracijano Kalebić, a na njoj su se uz govor Frane Marčića, predsjednika društva skupu obratili i Pavao Tomić, zapovjednik društva, Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat, Dražen Glavina, "kontroverzni" zapovjednik dalmatinskih vatrogasaca, županov izaslanik za društvene djelatnosti te Drago Gabrić ispred legendi našeg vatrogasnog društva koji je zahvalio i za dobijena priznanja koja su podjeljena zaslužnim vatrogascima na skupštini.
Naglasimo da su skupštini i subotnjoj završnici rođendanske fešte naših vatrogasaca prisustvovali i njihove kolege i prijatelji iz Grafenrheinfelda (Njemačka), Semriacha (Austrija), Slovenije, te susjednih vatrogasnih društava, kojima se do govora g. Jonjića nitko s pozornice nije ni kurtoazno obratio na njihovom jeziku, a koji su vatrogasnu feštu i druženje nastavili zajedno s svojim domaćinima uz domjenak u atriju naše osnovne škole na Oriju do duboko u noć. Skupštinu su folklornom točkom uveličali članovi orkestra i ansambla KUD "DALMACIJA" Dugi Rat.
Nećemo sad kvariti ovu lijepu vatrogasnu rođendansku idilu, no valja nam i u ovoj prigodi barem ovlaš spomenuti i ponajveći problem naših vatrogasaca, a to su njihove prostorije i tužan status projekta izgradnje novog Vatrogasnog doma u Dugom Ratu.

]]>
mladen@dugirat.com (Mladen Banović) Vatrogasci Sun, 10 Jun 2018 14:36:52 +0000
Kiša pomogla gasiteljima ugasiti požar poviše Dugog Rata https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25965-kisa-pomogla-gasiteljima-ugasiti-pozar-povise-dugog-rata https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25965-kisa-pomogla-gasiteljima-ugasiti-pozar-povise-dugog-rata

Uoči središnjeg dana proslave 80 godina dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dalmacija" Dugi Rat, uoči subotnjeg svečanog mimohoda vatrogasaca kroz Dugi Rat te Svečane sjednica društva u kinu "Dalmacija", dok su dugoratski vatrogasci kao dobri domaćini dočekivali svoje prijatelje i kolege iz Grafenrheinfelda (Njemačka), Semriacha (Austrija), Slovenije,.. oglasila se vatrogasna sirena. Gori poviše Dugog Rata! Ne, nije pokazna vježba nego požar. Vatra je oko 22.30 zahvatila šumu na brdu iznad naseljenog dijela Dugog Rata - Zagrad. Uzok požaru je prema riječima očevidaca najvjerojatnije raketa ispaljena desetak minuta prije nego je planuo požar. Na požarište su odmah izašli vatrogasci DVD "Dalmacija" Dugi Rat kojima je gašenje otežavalo jugo. Dugoračkim vatrogascima odmah su u pomoć priskočile kolege iz Omiša, Poljica, Podstrane, Žrnovnice, Splita i Baške Vode. Požar je ugašen oko 24 sata dolaskom nevremena praćenog kišom koje je zahvatilo srednju Dalmaciju. Opožareno je cca 10 hektara mlade borovine i niskog raslinja, a u gašenju je sudjelovalo 89 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom.

]]>
mladen@dugirat.com (MB, DalmacijaDanas) Vatrogasci Sun, 10 Jun 2018 03:24:11 +0000
DVD Dalmacija: Proslava 80 godina vatrogastva u zajednici https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25950-dvd-dalmacija-proslava-80-godina-vatrogastva-u-zajednici https://dugirat.com/novosti/123-vatrogasci/25950-dvd-dalmacija-proslava-80-godina-vatrogastva-u-zajednici

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Dalmacija" Dugi Rat nizom događaja proslavlja 80 godina uspješnog rada društva i služenja zajednici. Idući događaj iz proslave ove velike obljetnice upriličiti će se u subotu, 9. lipnja 2018., a na njemu će nazočiti i brojne kolege i prijatelji naših vatrogasaca, kako iz domovine tako i iz inizemstva. Evo programa subotnjih događanja:
17:00 - Mimohod vatrogasaca kroz mjesto
17:30 - Misa u crkvi Sv. Josipa za sve poginule i preminule članove društva
18:00 - Polaganje vijenaca ispred križa na Trgu Sv. Josipa
18:30 - Svečana sjednica društva u kinu Dugi Rat
20:00 - Prigodni domjenak za članove društva i njihove uzvanike u atriju O.Š. "Jesenice" Orij.

]]>
mladen@dugirat.com (MB, foto: DVD Dalmacija) Vatrogasci Sat, 09 Jun 2018 09:00:00 +0000