Miran prosvjed u nedjelju u Dugom Ratu

Miran (ako glasnogovornik Edo opet ne dođe) prosvjed u nedjelju točno u podne u Dugom Ratu. Dođimo u što većem broju da se i s Markovog trga vidi da su Dugoraćani odlučni da se riješe šljake u svom dvoru.
Vidimo se...

U organizaciji građanske inicijative ZA Dugi Rat, u nedjelju 26. rujna u podne, na ulazu u tvornicu ferolegura 'Dalmacija' u Dugom Ratu organizira se prosvjed pod nazivom 'Riješimo se šljake!'. 

- Svojim okupljanjem istaknut ćemo da je 5 do 12 za rješavanje problema sanacije zemljišta bivše tvornice 'Dalmacija' Dugi Rat. Prosvjedom ćemo ponoviti svoj stav da država ne smije dopustiti prodaju ostatka zemljišta bivše tvornice sumnjivom investitoru koji je opasnim tvarima već zagadio ne samo prostor na kojem se nalazila tvornica već i cijelo mjesto, a samim time ugrozio zdravlje stanovništva, poručuju iz inicijative

Tvrde i kako taj ulagač, tvrtka Projekt Uvala, 'već deset godina ignorira zahtjeve države da sanira zemljište, a sada kuje megalomanske planove o izgradnji turističkog kompleksa s marinom na Dugom Ratu', piše Dalmatinski portal.