Turistički brodari: Hoćemo vezove i jeftinije gorivo

JedrenjaciJedrenjaciNedostatak vezova u jadranskim lukama tijekom turističke sezone i nepovoljne cijene goriva, glavni su problemi s kojima se suočavaju mali brodari, istaknuto je na sjednici Upravnog odbora Hrvatske udruge privatnih brodara koja je održana u Stomorskoj na Šolti, u organizaciji lokalnih brodara koje je predvodio Marin Novaković. - Zabrinjava nas i pomalo ljuti prednost koju u lukama i privezištima imaju plovila pod stranim zastavama. Isto tako, udruga ulaže napore na rješavanju pitanja povlaštene cijene goriva, boravišne pristojbe i konkurentnosti na tržištu na koju bi se negativno mogao odraziti ulazak Hrvatske u EU.. - kazao je Ivan Tomaš, predsjednik udruge privatnih brodara ...


TURISTIČKI BRODARI NA ŠOLTI RASPRAVLJALI O NOVIM-STARIM PROBLEMIMA


Hoćemo vezove i jeftinije gorivo


mali brodariPiše: M. Blagaić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Prema riječima Ivana Tomaša, predsjednika udruge, već se duže vrijeme pokušavaju riješiti spomenuti problemi, ali bez uspjeha, iako su u tomu angažirani i Ministarstvo mora, Hrvatski registar brodova i lučke kapetanije.


- Zabrinjava nas i pomalo ljuti prednost koju u lukama i privezištima imaju plovila pod stranim zastavama. Isto tako, udruga ulaže napore na rješavanju pitanja povlaštene cijene goriva, boravišne pristojbe i konkurentnosti na tržištu na koju bi se negativno mogao odraziti ulazak Hrvatske u EU.. - kazao je Tomaš.

U trenutku kad tržištem prevladavaju megajahte i slični suvremeni brodovi, hrvatski će privatni brodari nastaviti biznis na drvenim brodovima, pa razmišljaju i o osnivanju fonda međusobne pomoći za slučaj havarije ili loše turističke sezone.

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online