Proglašeni pobjednici 'Maslina Split 2010'

Branko Martinić iz Pučišča s otoka Brača proglašen je na večerašnjoj svečanoj večeri u splitskom hotelu "Zagreb" pobjednikom ovogodišnje manifestacije maslinarstva i uljara "Maslina Split 2010." na koju je prijavljeno 1.049 uzoraka ulja i njihovih proizvoda iz 12 zemalja. Pobjednik u kategoriji ekoloških EDMU je Davor Jurin iz Šestanovaca. Čestitamo našim maslinarima! ...


Izvor: HINA


Martinić je ponio titulu koje je službeni naziv Premium šampion ekstradjevičanskog maslinovog ulja (EDMU).


masline Za vice prvake, to jest Premium vice šampione ekstradjevičanskog maslinovog ulja (EDMU) proglašeni su Goran Brajković iz Skradina, Viviano Antolović iz Grožnjana te tvrtka "Orvas" iz Dicma i "Uljara Tisno" iz Tisna.

U kategoriji mješanih sorti EDMU za prvaka ovogodišnje smotre maslinarstva i uljara u Splitu proglašen je Goran Brajković iz Skradina, a viceprvak u toj kategoriji je tvrtka "Orvas" iz Dicma.

U kategoriji domaćih sortnih EDMU za prvaka je proglašen je Branko Martinić iz Pučišča, viceprvak je Viviano Antolović iz Grožnjana. Prvak u kategoriji stranih sortnih EDMU je Joško Veža iz Brista a viceprvak je Vanja Dujc iz Kopra.

Pobjednik u kategoriji ekoloških EDMU je Davor Jurin iz Šestanovaca a viceprvak u toj kategoriji je Biserka Banković-Akelić iz Pule. Za prvaka u kategoriji trgovačkih pakovina EDMU proglašen je Evgen Glavina iz Šmarja a viceprvak u toj kategoriji je Giancarlo Zigante iz Buja.

Čestitamo našim maslinarima!

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online