FESB i Ericsson nastavljaju uspješnu suradnju

FESBNa splitskom FESB-u u petak je nastavljena već dobro uhodana suradnja tog splitskog fakulteta i kompanije Ericsson Nikola Tesla. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Tomislav Kilić, dekan FESB-a, i Željko Kerum, gradonačelnik Splita, potpisali su novi sporazum o suradnji te su time dodatno učvrstili spone između splitske znanosti i gospodarstva, te proširili ulaganja u znanstveno-istraživačke projekte. S obzirom na to da Ericsson i FESB već godinama imaju dugogodišnju uspješnu znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju, kazala je Kovačević, ovaj sporazum još će više intenzivirati zajednička ulaganja u znanstveno-istraživačke projekte, i to na području informacijsko-komunikacijske tehnologije, te osnažiti zajednički nastup na europskom i svjetskom istraživačkom prostoru ...


ERICSSON I FESB NASTAVLJAJU USPJEŠNU SURADNJU


FESB


Izvor: Slobodna Dalmacija, FESB


Unatoč krizi, Ericsson NT je i lani bio profitabilan, a zaposlio je 90 novih stručnjaka. Od izvoza znanja lani je uprihodio 423 milijuna kuna.

Tomislav Kilić, dekan FESB-a, zadovoljan je suradnjom koja će studentima omogućiti uključivanje u najsuvremenije tehnološke trendove i osigurati radna mjesta budućim stručnjacima.


FESB


Ovo potpisivanje samo potvrđuje da imamo proizvod, odnosno znanje, i da ga moramo znati i izvoziti. Imamo mlade i sposobne ljude i to moramo znati i iskoristiti − objasnio je gradonačelnik Željko Kerum i dodao da grad Split ima dosta toga, ali to je još uvijek neotkriveno.

Povezani članci

Who's Online

We have 408 guests and no members online