'Galeb' Omiš i ostali hrvatski tekstilci izradit će nove policijske odore

policajkagaleb omišDeset najvećih hrvatskih tekstilnih tvrtaka, među kojima je i Galeb d.d. iz Omiša, dobilo je posao i danas potpisalo ugovor o izradi policijskih odora vrijedan 55 milijuna kuna jer su pokazale da imaju kapacitet i znanje proizvesti odjeću tražene kvalitete. 19.360 policijskih odora biti će izrađeno od materijala otpornog na habanje, laganog i udobnog za nošenje, a u izradbu će izravno biti uključeno 3.000 zaposlenih i sve će biti proizvedeno u Hrvatskoj i to u roku od 90 dana. U odnosu na dosadašnju policijsku odoru odabrani su novi materijale na temelju prikupljena 42 uzorka tkanina te odabrani najkvalitetniji primjereni obavljanju različitih specifičnih poslova za svaki rod policije..."Galeb" Omiš i ostali hrvatski tekstilci izradit će 19.360 policijskih odora


Izvor: HINA


Kriterij odabira je bio i ergonomska prihvatljivost, odnosno testiranje na funkcionalnu prihvatljivost te kontrola kvalitete u tehnološkom procesu proizvodnje, rečeno je u MUP-u.

Ministar Karamarko naglasio je da je nabavka novih odora izuzetno bitan posao i da policija dobije kvalitetnu odjeću na vrijeme.

Čestitao je ponuditeljima na dobivenom poslu i kvalitetnoj ponudi na tražene uvjete te izrazio nadu da će i drugi slijediti njihov primjer kako bi posao dobile domaće tekstilne tvrtke.

 

policajka

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online