Predavanje o revitalizaciji Dalmatinske Zagore (2)

RadionicaSeminar "Gospodarska revitalizacija dalmatinske zagore", održan u petak, 26. studenog u Cisti Provo, izazvao je veliko zanimanje okupljenih koji su imali prigodu upoznati se sa mogućnošću ulaganja u razvitak ruralnog turizma, poticanju ulaganja u izgradnju ili rekonstrukciju te opremanje pogona za preradu na farmama, ulaganjima u uslužne djelatnosti, tradicijske obrte, proizvodnju gljiva i drugo. Potencijala za dalmatinske zagore ima mnogo, a kako se na seminaru čulo, ima i sredstava iz pretpristupnih programa koja samo čekaju na kvalitetne projekte ...


REVITALIZACIJA ZAGORE

Čekaju se samo kvalitetni projekti

Izvor: Dalmaconsult

Marin Kukoč, načelnik u Ministarstvu poljoprivrede, prezentirao je mjeru 302 pretpristupnog programa EU IPARD, konzultant Tomislav Beronić iz Omiške tvrtke Dalmaconsult govorio je o postupku prijave na natječaj koji će biti objavljen početkom 2011., Mira Krneta iz HBOR-a i Stipe Vučak iz Hypo Alpe-Adria-banke predstavili su kreditnelinije koje prate ovaj pretpristupni program.

denis rubićSeminar u Cisti Provo održan je u organizaciji konzultanske tvrtke Dalmaconsult d.o.o. iz Omiša i podršku načelnika općine Cista Provo Bože Ćubića.

A da je seminar bio uspješan govori i podatak da među okupljenima nije bilo samo lokalno stanovništvo, već je dobar dio prisutnih pristigao iz Splita, Omiša i Baške Vode.

Za vjerovati je kako će ova, a i sve buduće prezentacije na sličnu temu, zaista i doprinijeti gospodarskoj revitalizaciji dalmatinske zagore. Potencijala za to ima mnogo, a kako smo na seminaru čuli, ima i sredstava iz pretpristupnih programa koja samo čekaju na kvalitetne projekte.

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online