EK će odluku o Brodosplitu objaviti 17. siječnja

gradnja brodovaEuropska komisija trebala bi 17. siječnja objaviti svoje očitovanje o prijedlogu hrvatske strane koja je zatražila da se Brodosplitu omogući novi ciklus gradnje bodova. Državni tajnik za industriju Ruđer Friganović putuje u Bruxelles 14. siječnja, gdje će i dočekati odluku Europske komisije, a u slučaju pozitivnog očitovanja splitski škverani više neće morati strahovati zbog slanja na prisilni odmor ili čekanje, jer će imati što raditi i graditi. Za to se pobrinula Uprava Brodosplita koja je, dok su radnici prosvjedovali i neopravdano je prozivali za nemar i nebrigu, radila u tišini pripremajući se za tada još daleku mogućnost skidanja administrativne zabrane ugovaranja novih poslova ...


BRODOGRADNJA

EK će odluku o Brodosplitu objaviti 17. siječnja

Izvor: SEEbiz / Vjesnik

Ako 17. siječnja Brodosplit dobije "zeleno svjetlo", njegovim će radnicima biti osiguran posao gradnje osam brodova: po dva za zadarsku Tankersku plovidbu i splitski Jadroplov, te četiri broda za jednu grčku kompaniju s kojom je, navodi Vjesnik, uprava splitskoga brodogradilišta nedavno sklopila posao.

Prođe li hrvatski prijedlog, a svi očekuju da će se baš to dogoditi, splitsko bi brodogradilište osiguralo zaposlenost proizvodnih kapaciteta do kraja neizvjesnog razdoblja koje bi trebalo završiti, svi se nadaju, kvalitetnom i transparentnom privatizacijom.

Povezani članci

Who's Online

We have 218 guests and no members online