'Pomirbeni' sastanak: Najveća pažnja - okolišu

sanacija troske u Dugom RatuNakon nekoliko prosvjeda bivših radnika tvrtke "Colligo" u vlasništvu Britanskog fonda "Landmark Property Investment" koji sanira teren bivše tvornice ferolegura u Dugom Ratu i medijskih prepucavanja između vodstva te kompanije i Ministarstva okoliša, ovog tjedna je u Ministarstvu konačno održan "pomirbeni" sastanak Branka Bačića, ministra okoliša, i Matthewa Hurleyja, predstavnika Britanskog fonda, koji svaka strana, čini se, tumači na svoj način ...


"POMIRBENI" SASTANAK MINISTRA BAČIĆA I BRITANACA

Najveća pažnja - okolišu

Mathew HurleyPiše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Tako nam je Hurley preko svoje PR-službe priopćio kako je sastanak bio uspješan, ističući kako ga je Bačić uvjerio da će Ministarstvo poduzeti sve potrebne mjere u svrhu završetka sanacije terena u Dugom Ratu.

Iz Ministarstva je, pak, stigao službeni komentar koji ni za dlaku nije drukčiji u odnosu na dosadašnje stavove ministra Bačića.

To znači da "Ministarstvo podržava sve investicijske prijekte kojima je cilj razvoj određenog područja u što nesumnjivo ovaj projekt pripada, ali uz uvjet da se predlaže, provodi i razvija na temelju propis RH".

Branko Bačić "U tom smislu zaključeno je da će tvrtka poduzeti konkretne korake na rješavanju obveza koje proizlaze iz rješenja građevinske i inspekcije zaštite okoliša, što znači da će što hitnije pripremiti odgovarajući dokument (plan aktivnosti) kojim će sagledati, razmotriti i predložiti sve mjere i radnje koje će biti potrebno poduzeti radi ispunjavanja uvjeta za izdavanje svih potrebnih dozvola", rečeno nam je u resornom ministarstvu.

Posebno je naglašeno da je u ovom projektu iznimno važno voditi računa o svim pitanjima od utjecaja na okoliš.

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and one member online

  • admin