Predstavljen prvi hrvatski portal o EU fondovima

eu fondoviPrvi internetski portal u Hrvatskoj i regiji koji na jednom mjestu sadržava sve relevantne informacije o EU fondovima predstavila je u srijedu zagrebačka tvrtka EU projekti. Na portalu eu-projekti.info objedinjeni su svi aktualni natječaji i njihovi sažeci na hrvatskom jeziku kao i pripadajuća dokumentacija za projekte EU za područje Hrvatske,  BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, kao i natječaje koje raspisuje Europska komisija. Portal je namijenjen korisnicima iz svih sektora kao što su tijela javne vlasti, mala, srednja i velika poduzeća, udruge, zadruge, razne građanske inicijative, instituti, znanstvene institucije te konzultanti koji sudjeluju u izradi projekata. Trenutno su na portalu objavljena 142 natječaja ...

EU FONDOVI

Predstavljen prvi hrvatski portal o EU fondovima

Izvor: Banka magazin

Portal eu-projekti.info, kao pionirski pothvat tvrtke EU Projekti i Instituta za razvoj poduzetništva i projekte EU, omogućiti podizanje apsorpcijskih kapaciteta hrvatskih i korisnika iz regije i postati ključna točka u njihovom informiranju kako bi podigli razinu iskorištenosti programa IPA, ali i pomogli u pripremi za strukturne fondove, istaknuto je.

eu projekti

"Moramo dati sve od sebe da ne završimo kao Rumunjska i Bugarska koje su zbog loše pripremljenosti iz strukturnih fondova povukle samo 20 posto sredstava", kazala je direktorica tvrtke EU Projekti Ariana Vela.

Podsjetila je da Hrvatska sljedeće godine prelazi na strukturne fondove EU i može očekivati od 10 do 15 puta više sredstava u odnosu na sredstva koja su joj dosad bila na raspolaganju.

"Europa će nam na stol svake godine stavljati više od milijardu eura, a o nama će ovisiti hoćemo li tim sredstvima okrenuti leđa ili ćemo nastojati učiniti sve kako bi Hrvatska napravila što bolji posao", kazala je.

Ružica Gelo, direktorica Centra za EU HGK pohvalila je inicijativu i ulaganje osnivača portala kao posebno važan iskorak u vremenu kad do ulaska u EU i korištenja sredstava iz strukturnih fondova ima još manje od godine.

Danijel Mondekar, predsjednik saborskog Odbora za europske integracije istaknuo je kako hrvatski korisnici iz svih sektora mogu imati velike koristi od korištenja sredstava iz EU fondova, ali i da se prethodno moraju o tome dobro informirati.

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online