Potencijal malih ekrana za veliki posao

mobiteliŠesta regionalna konferencija MobilityDay održana je jučer u Zagrebu okupivši oko 300 sudionika iz Hrvatske i regije kojima su predstavljeni najnoviji trendovi mobilnih tehnologija i komunikacija čiji je zajednički nazivnik dinamičnost i brzi rast, ali i na kojoj je skrenuta pažnja na važnost mobilnih tehnologija za razvoj domaćeg gospodarstva. Središnja tema konferencije bila je vezana za mobilna rješenja i pametne uređaje povezane kroz računalni oblak, a dosta se govorilo i o mobilnim startupima ...

MOBILITY DAY

TOMISLAV BRONZIN:

Ulaganja u domaće kompanije itekako bi se isplatila

Izvor: Hina, Poslovni dnevnik

U sklopu panela "Potencijal malih ekrana za veliki posao" razgovaralo se o potencijalu sve brojnijih brojnih domaćih startup tvrtki koje su, kako se čulo, pune mlade energije, znanja i volje za ostvariti velike rezultate.

Organizator konferencije Tomislav Bronzin na to je kazao da često sama ideja i volja nisu dovoljne nego da mladim treba omogućiti i sustavnu logističku te poslovnu podršku da bi se razvijali brže i efikasnije. Bronzin vjeruje i da bi se ulaganja u takve tvrtke domaćem gospodarstvu svakako isplatila.

Na konferenciji su predstavljena i rješenja studentskih timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije koji su nastupali na ovogodišnjem Microsoftovom globalnom ImagineCupu u Australiji.

tomislav bronzin

Uz to, sudionici su mogli saznati i niz novosti vezanih uz platformu Windows 8 i Windows Phone 8 operativne sustave za telefone, tablet i surface uređaje.

Predstavljena su i nova rješenja u području poslovne inteligencije na mobilnim uređajima, ali i niz tema vezanih uz multiplatformski razvoj aplikacija.

Održana je i akcija "Sit with me" (sjedni sa mnom) u organizaciji Girl Geek Dinners Hrvatska kojim se poziva na vrednovanje i priznavanje važne uloge žena u kreiranju (tehnološke) budućnosti i jačeg uključivanja žena u ICT sektor.

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online