Kaštelani prvi u Hrvatskoj imaju kalkulator za izračun cijene legalizacije

LEGALIZACIJSKI KALKULATORU Kaštelima je nekoliko tisuća nelegaliziranih objekata čiji vlasnici do kraja lipnja 2013. mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju. Ono što najviše muči vlasnike takvih objekata su ukupni troškovi legalizacije, a portal grada Kaštela izradio je jedinstveni besplatni kalkulator troškova koji se nalazi na linku www.kastela.org/legalizacija/kalkulator. - Iako je ovaj kalkulator programiran da na jednostavan način saznate koliki će biti vaš financijski izdatak za legalizaciju objekta, njegova izrada tražila je dodatno vrijeme i trud, ali s ponosom možemo kazati da smo u ovom trenutku jedini koji smo do sada na području Hrvatske, stvorili ovakvu mogućnost za naše sugrađane te im smanjili "posjete" nadležnim službama - poručio je Josip Krokar, glavni urednik portala kastela.org i autor kalkulatora legalizacije ...

 

LEGALIZACIJSKI KALKULATOR

Kaštelani prvi u Hrvatskoj imaju kalkulator za izračun cijene legalizacije

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews
Izvor:
DalmacijaNews

Kalkulator se temelji na zakonskim propisima, pravilnicima i odlukama, a moguće je dobiti cijenu svih dijelova legalizacije poput cijene geodetske podloge, arhitektonske snimke stanja, komunalnog doprinosa, vodnog doprinosa, kazne te ostalih segmenata legalizacije.

legalizacijski kalkulator

Rezultat koji se dobije ne mora u potpunosti odgovarati iznosu koji će neki vlasnici trebati izdvojiti za legalizaciju, jer može doći do određenih odstupanja između stvarnih i predviđanih podataka na kojima se naplata zasniva. No, kako bi korisnicima olakšali korištenje kalkulatora, uz svaku pojedinu stavku postoji i objašnjenje.

Krokar napominje da je važno pripaziti da se, ovisno o tome radi li se o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji, različitim namjenama prostora, podrumskim ili prostorijama u potkrovlju, eventualnom braniteljskom statusu i ostalim različitostima, ispravno unesu traženi podatci.

I što reći, nego.. bravo Josipe!

Povezani članci

Who's Online

We have 132 guests and no members online