AD Plastik iz Solina najbolja velika hrvatska tvrtka

AD PlastikTvrtka AD Plastik iz Solina proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom po izboru HGK te joj je dodijeljena nagrada Zlatna kuna. Najbolja mala tvrtka je Šestan Busch, srednja tvrtka Vivera, dok je najboljom bankom proglašena Erste&Steiermärkische Bank, a najboljim osiguravajućim društvom Allianz Zagreb ...

ZLATNA KUNA

AD Plastik iz Solina najbolja velika hrvatska tvrtka

Izvor: Poslovni.hr

AD Plastik d.d. najveći je hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju. Društvo je nastalo 1992. godine izdvajanjem iz bivše Jugoplastike, da bi se 1996. godine oblikovalo kao dioničko društvo, pod današnjim imenom. Društvo je privatizirano 2001. godine, na bazi tzv. programa radničkog dioničarstva, koji je uspješno realiziran, stoga su djelatnici AD Plastika danas vlasnici skoro petinu dionica svoje tvrtke.

Djelatnost AD Plastika u Hrvatskoj je proizvodnja dijelova iz plastičnih masa za interijere i eksterijere automobila.

Osim proizvodnje u Hrvatskoj, AD Plastik ima proizvodne pogone u Rumunjskoj, Srbiji, Rusiji i Sloveniji. Tvrtka u Hrvatskoj zapošljava 830 djelatnika, a više od 95 posto proizvodnje čini izvoz.

AD Plastik

Najveći kupci s kojima AD Plastik i ostale članice Grupe uspješno razvijaju dugoročnu poslovnu suradnju su: Renault, Nissan, PSA, Ford, Opel, VW, Dacia, VAZ, Daewoo, Fiat, Mitsubishi.

U sljedeće tri godine tvrtka planira investicije u proizvodnju te nastavak ulaganja u kadrove, modernizaciju opreme i tehnologije, što je preduvjet održivog razvoja u zahtjevnoj autoindustriji.

Na svečanosti su također proglašeni i novi dobitnici prava uporabe znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Povezani članci

Who's Online

We have 378 guests and no members online