Ministarstvo: Obilaznicu Split-Omiš dovršit ćemo novcem EU-a

Brzzza cesta Split - OmišMinistarstvo prometa će i dionicu obilaznice Split-Omiš kandidirati za novac iz fondova Europske unije, doznao je Frenki Laušić iz Ministarstva. Kako proces izrade ovakvih aplikacija traje u prosjeku 18 mjeseci, Hrvatske ceste i druge nadležne institucije, kako doznajemo, već neko vrijeme rade na njoj. Ta dionica zadovoljava uvjet EU-a o ekonomskoj opravdanosti, a kako dnevni promet na toj cesti iznosi 15 tisuća automobila, postoji velika mogućnost da će EU odobriti ovaj zahtjev Hrvatske.. Glede povezivanja dva razdvojena dijela teritorija RH kod Neuma, krajem lipnja ili početkom srpnja konzultantska tvrtka STTE Consortium će Vladi predložiti najoptimalnije rješenje, a u Ministarstvu prometa i Vladi otvoreno “navijaju“ za rješenje u okviru kojeg bi se izgradio pelješki most kojeg bi većim djelom mogla financirati EU ...

CESTE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Ministarstvo: Obilaznicu Split-Omiš dovršit ćemo novcem EU-a

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija

Hrvatske ceste su izradile projektnu studiju mosta koji bi, kako je rečeno, bio višestruko jeftiniji od onog kakvog je predlagala HDZ-ova Vlada, a ta studija je proslijeđena i konzultantu koji radi opću studiju.

Spora cesta Split - Omiš

Nakon što konzultantska tvrtka Vladi predloži model, u Banskim dvorima će donijeti odluku i zatim određeni model uputiti Europskoj komisiji na ocjenu.

Europska komisija zatim u nekoliko mjeseci treba odlučiti prihvaća li predloženi model i u kojem ga je obujmu spremna financirati, a u Vladi se nadaju kako bi opseg sufinanciranja mogao dosegnuti do 50 posto ukupnog projekta.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online