U Hvaru otvorena 'Sabatina 2013', manifestacija vinogradara i maslinara

U hvarskom hotelu 'Amfora' svečano je otvorena 23. međunarodna manifestacija vinogradara i vinara 'Sabatina 2013.', što će se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinarskih gradova odvijati sve do nedjelje. Na natjecanje vina na 'Sabatini' prijavljen je rekordan broj uzoraka - njih čak 304 (i da, na natjecanju ima i dugoraćana!, op.ur.). Domaćini su za brojne sudionike iz nekoliko zemalja osmislili vrlo bogat program boravka na našem najsunčanijem škoju, pa su im već prvog dana manifestacije bili dostupni sajam opreme, alata i repromaterijala, zatim burze i izložbe vina, te proizvoda od grožđa i vina, a slijede i sabor vinogradara i vinara, znanstveno-stručni skupovi, predavanja, degustacije, okrugli stol o zadrugarstvu, studijski obilazak vinogorja i zanimljivosti otoka Hvara, uručivanjem priznanja ...

SABATINA 2013.

U Hvaru otvorena 'Sabatina 2013'

Piše: Mirko Crnčević / Slobodna Dalmacija

Na ovogodišnjoj 'Sabatini' zasigurno će se tražiti i izlaz za rješavanje prevelikih zaliha vina (gotovo dvije godišnje berbe), odnosno povećanje izvoza i brendiranje hrvatskih vina u Europskoj uniji.

Sabatina

Ovom prigodom dodijeljena su osobna i kolektivna priznanja i to: Priznanje 'Stanko Ožanić' za doprinos unaprjeđenju vinogradarstva dobila je Ivanka Čelar iz Dubrovnika; priznanje 'Stjepan Bulić' za doprinos unaprjeđenju vinarstva Andro Tomić iz Jelse; posebno priznanje za višegodišnji samoprijegorni rad u vinogradarstvu i vinarstvu Ivo Marjan Zec iz Jelse; priznanja uzornim individualnim vinogradarima Udruge vinogradara i vinara Dalmacije Duje Tudor iz Milne na Hvaru, Stjepan Plenković iz Svete Nedjelje na Hvaru i Ivo Vodanović iz Svirača; 'zlatno pero' za afirmaciju vinogradarstva, vinarstva, zadrugarstva i 'Sabatine' kroz javne medije Jole Bolić iz Zagreba; priznanje hrvatskoj vinarskoj zadruzi za 2013. Hrvatskog saveza zadruga PZ Nerica Čara, i 'zlatna amfora' za doprinos izuzetnom razvoju vinogradarstva na svom području Hrvatske udruge vinarskih gradova Općina Stankovci, a u nastavku je uslijedila radionica 'Stare sorte - inovativna vina' što ju je moderirao dr. sc. Gordan Zdunić, te zabavna večer uz vina otoka Hvara.

Povezani članci

Who's Online

We have 128 guests and no members online