Što Vlada planira s 120 milijuna eura koje EU daje za mlade nezaposlene?

Kako do posla...

Prema nacrtu EU proračuna za sljedećih sedam godina Hrvatskoj je namijenjeno čak 60 milijuna eura u sklopu programa Jamstva za mlade, a najmanje još toliko sredstava će biti dostupno iz Europskog socijalnog fonda, što kazuje da će Hrvatska imati na raspolaganju više od 120 mil. eura samo za rješavanje problema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj. Situacija u EU nikada nije bila kaotičnija kada se radi o mladim i nezaposlenima, a RH je na trećem mjestu te neželjene ljestvice, veću stopu nezaposlenosti mladih od Hrvatske u EU ima samo Španjolska i Grčka. Pitanje iz naslova postavila je Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu ...

MLADI I NEZAPOSLENI

Kako pomoći mladima da dođu do radnog mjesta?

Izvor: Hina, DalmacijaNews

Da bi se dala dužna pozornost ovoj temi konferencija pod nazivom "Kako pomoći mladima da dođu do radnog mjesta?" održat će se u siječnju 2014. u Bruxellesu, a potom i u Hrvatskoj, u organizaciji ureda zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice.

- Očekujem od Vlade da se ozbiljno uhvati u koštac s ovim najvećim problemom u Hrvatskoj i da dosljedno implementira instrumente koje nam je osigurala EU. Poznato je da Vlada ima problema sa povlačenjem sredstava iz fondova EU, pa me zanima kako Vlada planira povući više od 120 milijuna eura koje je EU namijenila za mlade nezaposlene u Hrvatskoj i osigurati posao za 104.774 mladih do 29 godina koji su danas na burzi rada? - rekla je dubrovčanka.

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online