Sanacija opasnih omiških stijena od državnog je interesa

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak se, piše Slobodna Dalmacija, nalazi i Prijedlog odluke o utvrđivanju interesa Republike Hrvatske za izvođenje radova za sanaciju potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase iznad Grada Omiša. Naime, Grad Omiš podnio je Vladi prijedlog u smislu članka 9. Zakona o izvlaštenju za donošenje odluke da je izvođenje radova za sanaciju potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase iznad Grada Omiša, od interesa za RH ...

KAD ROLLING STONES PRIJETE OMIŠU

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija

sanacija opasnih omiških stijenaUz zahtjev je priložena pravomoćna lokacijska dozvola za sanaciju stijena iznad Grada Omiša, izdana od strane Splitsko-dalmatinske županije, i mišljenje Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije prema kojem je izvođenje radova na sanaciji stijena iznad grada od državnog interesa.

“U konkretnom slučaju radi se o izvođenju radova u kojem slučaju odluku o utvrđivanju interesa RH donosi Vlada na temelju odredbe članka 9. stavka 4. Zakona o izvlaštenju, primjenom slobodne (diskrecijske) ocjene uz prethodno mišljenje Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i Odbora za gospodarstvo, koji su dali pozitivna mišljenja na predloženu Odluku”, navodi se u obrazloženju prijedloga ove odluke.

Who's Online

We have 225 guests and one member online

  • admin