Kaštela: Upalili se strojevi na magistrali

Krajem prošlog tjedna na brzu cestu D8 od Kaštel Kambelovca do Kaštel Starog pristigli su građevinski strojevi, čime su napokon započeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji ove ceste kroz Kaštela. Tako se već nekoliko dana obavljaju pripremni radovi, koji obuhvaćaju uklanjanje stabala i ostalog zelenila, a kako je najavljeno odmah se kreće i sa zemljanim radovima. Inače, radove na brzoj cesti izvode poduzeća Strabag, Lavčević i Poduzeće za ceste Split, a prema planiranim aktivnostima završit će se krajem ljeta 2016. godine ...

KAŠTELA

Tekst i foto: Kastela.org

Izgradnja i rekonstrukcija dionice državne ceste D8, Solin – Plano, poddionica Kaštel Gomilica – Kaštel Stari u dužini 5,5 km, odvijat će se tako što će se prvo pristupiti izgradnji novog sjevernog kolnika. Nakon izgradnje sjeverni kolnik osposobit će se za dvosmjerno prometovanje, uz režim privremene regulacije prometa, te će se na njega preusmjeriti promet s postojećeg kolnika na kojem će tada započeti radovi rekonstrukcije.

Nakon završetka radova na rekonstrukciji postojećeg južnog kolnika, prometnica će se pustiti u punu prometnu funkciju.

Prema projektu izgradit će se dva križanja u istoj razini, i to u u Kaštel Gomilici i Kaštel Lukšiću, tri križanja izvan razine na dvije lokacije u Kaštel Kambelovcu i u Kaštel Starom. Planiran je i vijadukt preko pruge i jedan nathodnik u Kaštel Kambelovcu, te pješački pothodnik u Kaštel Lukšiću.

A kada će se krenuti s izgradnjom drugog kraka splitske obiaznice, onog koji će od Splita voditi prema Dugom Ratu i Omišu, samo nebo iznad Bruxellesa možda zna.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online