Tribina o platformama u Jadranu: Stručnjaci za, ekolozi i javnost protiv

Na javnoj tribini o istraživanju i eksploataciji nafte u Jadranu, koju je u petak u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu organizirala Slobodna Dalmacija, svi stručni sudionici, osim predstavnika ekoloških udruga, kazali su da se slažu s tim da se krene u taj projekt, ali pod određenim uvjetima, dok je u publici uglavnom prevladalo mišljenje da se od tog projekta treba odustati. Pokazalo se kako javnost nema povjerenja u pravnu državu, a sumnjaju i da bi sustav zaštite, koji je bio jedan od uvjeta da se krene s projektom, funkcionirao tako da bi se eventualna onečišćenja sanirala bez većih ekoloških posljedica, piše DalmacijaNews ...

Javna rasprava o istraživanju i eksploatacija nafte u Jadranu u petak u Splitu

Izvor: Splitski portal, DalmacijaNews

Na tribini će argumente sučeliti ekolozi i zagovaratelji vađenje nafte iz mora Javna tribina na temu 'Istraživanje i eksploatacija nafte u Jadranu' održat će se u petak, 27. ožujka, u 11 sati u Multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišna knjižnica u Splitu.

- Prije nego zauzmete konačan stav, pridružite nam se na javnoj tribini i doznajte sve o razlozima za i protiv eksploatacije nafte i plina u Jadranu. Na tribini će sudjelovati eminentni stručnjaci te će zajednički raspraviti o svim aspektima ove teme koja već neko vrijeme zaokuplja hrvatsku javnost. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i aktivno sudjeluju u raspravi! - poručuju oganizatori u najavi.

Sudionici rasprave će biti predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić, član odbora udruženja The International Emergency Management Society Ranko Britvić, zatim prof. dr. sc. Alen Soldo sa Sveučilišnog odjel za studije mora, direktor Ires ekologije Mirko Mesarić, predsjednik Udruge Eko-Kvarner Vjeran Piršić, predsjednica i koordinatorica programa zaštite prirode Udruge Sunce Zrinka Jakl i voditelj projektnog tima Seadrill Norveška Alen Grabner. Uloge moderatora dodijeljene su Saši Ljubičiću i Nataši Bakotić iz Slobodne Dalmacije koja organizira ovaj skup.

Povezani članci

Who's Online

We have 55 guests and no members online