Papa Franjo - Ova ekonomija ubija

Papu Franju se počesto napada kad kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak i marksistom. Dvojica uglednih vatikanista Andrea Tornielli i Giacomo Galeazzi, u knjizi "Papa Franjo – Ova ekonomija ubija", koja će se od utorka 26. svibnja naći i u hrvatskim knjižarama u izdanju nakladničke kuće Verbum, donose cjelovit prikaz Papine misli o ekonomiji, a u ekskluzivnom intervju s papom Franjom, koji čini sastavni dio knjige, otkrivaju je li ovaj papa doista protiv kapitalizma i bogatstava i što znače njegove riječi "ova ekonomija ubija“. Također objašnjavaju zašto se Franjo zalaže za odbacivanje apsolutne autonomije tržišta i financijskih špekulacija, a istražuju i je li on svojom oštrom kritikom kapitalizma učinio presedan u odnosu na svoje prethodnike..

NOVO U KNJIŽARAMA

Papa Franjo - Ova ekonomija ubija

Izvor: Verbum

Osim sveobuhvatna pregleda Franjina učenja o odnosu između ekonomije i etike i ekskluzivnog tematskog intervjua s njim, knjiga "Papa Franjo – Ova ekonomija ubija" sadrži i intervjue s dva ugledna ekonomska stručnjaka koji analiziraju odnos kapitalizma i socijalne pravednosti.

U trenutku kada hrvatska stvarnost vapi za ozbiljnim ekonomskim reformama Papine riječi mogu biti i dobar orijentir za široku javnu raspravu o etičkim načelima i vrijednostima koje bi pri tome trebalo uvažavati.