Inovator Ivan Mrvoš predstavio novi model Pametne klupe

Mladi hrvatski izumitelj Ivan Mrvoš (20) iz Solina predstavio je u ponedjeljak novi model pametne klupe, koji će, za razliku od prvobitnog modela koji je već na dva mjesta postavljen u Dugom Ratu (a s čime se naša mala općina svrstala u one sredine koje su spremne i konkretno podržati naše mlade poduzetnike i njihove odlične proizvode!), donosi novi dizajn klupe a omogućava i bežično punjenje mobitela, te pročišćavanje zraka oko klupe, a ima i kvalitetnije solarne panele te bateriju za skladištenje prikupljene energije kao i informativni ekran na kojem će se moći dobiti podatci o kvaliteti zraka te će na tim ekranima zainteresirane tvrtke moći reklamirati svoje proizvode. Buletu napretka zasad je platio samo broj USB priključaka za punjenje mobitela i tableta koji je s četiri smanjen na dva. Mrvoš je najavio izgradnju pogona u Solinu za proizvodnju pametnih klupa sa solarnom energijom jer na međunarodnom tržištu za njima vlada veliko zanimanje. Dosadašnja cijena pametnih klupa koje je izumio i napravio bila je oko 11.000 kuna, a naša općina je već naručila još dvije klupe za postavljanje u Dućama i Jesenicama. Nadamo se samo da ćemo dobiti ovaj noviji model...

Piše: Mladen Banović

Cicija kakva već jesam, pada mi na pamet da bi račun za nabavu novih klupa možda mogao platiti i fond Ministarstva za zaštitu okoliša?

Hmm. valjda nije kasno da se aplicira na odgovarajući natječaj Ministarstva za zaštitu okoliša, te da se dvije naše nove klupe plate tim sredstvima, ukoliko ih dobijemo. Neslužbeno saznajem da su naši susjedi Omišani krenuli upravo tim sporijim putem.. jer, zašto ne pokušati "uštedjeti" 22.000 naših kuna? Imamo ih na što potrošiti!

ivan mrvoš