Poljički maslinari i uljari na jubilarnom Noćnjaku 2018

Jubilarna 20. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018., održana proteklog vikenda u hotelu Olympia u Vodicama, okupila je brojne maslinare i uljare, koji su došli razmijeniti svoja iskustva te na stručnim predavanjima i praktičnim radionicama proširiti svoja znanja, ali ujedno i iznjedrio najbolje u kategorijama otvorenih i pakovina maslinovih ulja, a kao i svake godine nagrađeni su i najbolji proizvodi od maslina. Popis svih nagrađenih maslinara i uljara u kategoriji otvorenih maslinovih ulja potražite ovdje.
Na ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i proizvoda od masline ove je godine dostavljeno 485 uzoraka iz maslinarskih regija Hrvatske, kao i iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, od čega 440 uzoraka maslinovog ulja i 45 proizvoda od masline. Titulom šampiona za kvalitetu okitila se Udruga maslinara otoka Šolta 'Zlatna Šoltanka' iz Srednjeg sela na otoku Šolti za pakovinu ekstradjevičanskog ulja dobivenog iz sorte šoltanka, a šampionom za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti proglašeno je ono Budislava Mađerića s otoka Pašmana.
Među nagrađenima našao se i značajan broj poljičkih maslinara i uljara, što i ne čudi s obzirom na sve veći povratak Poljična maslini i lozi. Zlatnu medalju za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja osvojili su Ljubo Čović iz Gata, Perislav Mimica iz Mimica, Mario Tomić iz Podstrane, Neven Kovačić iz Omiša, dok je srebrna medalja stigla u Konobu Kadić u Dugi Rat. Čestitamo našim maslinarima i na ovom uspjehu!

POLJIČANI SE OKITILI BROJNIM MEDALJAMA I PRIZNANJIMA NA NOĆNJAKU 2018.

Završen jubilarni dvadeseti Noćnjak 2018

Izvor: Slobodna Dalmacija

Konoba Kadić Dugi Rat - priznanja i nagrade s Noćnjaka

Uz znanstveno - stručne skupove, na kojima je bilo govora o cijepljenju maslina, uzročnicima sušenja stabala masline, folijarnoj gnojidbi, prilagodbi maslinarstva klimatskim promjenama, zaštiti masline od maslinova svrdlaša, ishrani masline, utjecaju kiša na razvoj paunova oka te brojnim drugima, na Noćnjaku 2018., najstarijoj maslinarsko - uljarskoj manifestaciji koja okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme,  održane su i vođene degustacije i prezentacije ulja, sajam opreme i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo, kao i izložba maslinovih ulja i proizvoda od masline s oznakom "Hrvatski otočni proizvod".

Konoba Kadić Dugi Rat - priznanja i nagrade s Noćnjaka


Naslov šampiona Noćnjaka u kategoriji otvorenih ulja ide na Pašman


Šoltani osvojili Noćnjak: Iza ovog proizvoda stoji osam godina mukotrpnog rada


Konoba Kadić Dugi Rat - priznanja i nagrade s Noćnjaka
  Vina iz OPG Konoba Kadić na vinskom štandu Zadružnog Saveza Dalmacije na Noćnjaku 2018. Veliko priznanje za mladog dugoratskog vinara i maslinara Slavomira Kadića.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online