Milavić: Spreman sam u Omiš uložiti 50 milijuna eura, ali ne daju mi

Nakon što su se dvomjesečne ćakule o tome da poljski fond ulazi u Studenac našle i u medijima, vlasnik omiškog trgovačkog lanca Josip Milavić drži da je ta informacija - spekulativna. Neslužbeno, moglo se čuti više verzija o budućnosti Studenca. Jedna od njih je da se posao dogovorio, ali da poljski fond još pregovara s hrvatskim bankama o kreditu kojim bi obavio transakciju. Priče kolaju, ali ništa se nije dogodilo. Poslovni rezultati Studenca, omiškog trgovačkog diva sa više od 400 prodajnih mjesta i više od 3000 zaposlenih, impresivni su. U 2017. ostvaren je prihod od 1,7 milijardi kuna, uz rast od 14 posto u odnosu na prethodnu godinu. Dobit prije oporezivanja iznosila je 107 milijuna kuna, EBITDA je 18,2 milijuna eura. U 2018. predviđa se rast od 15 posto.
- Studenac se razvijao konzervativno, na vlastitom kapitalu, a nikad na račun dobavljača, pa čak, u većoj mjeri, ni banaka. Naš neto dug je nula kuna, zapravo i ispod toga, i mi u tvrtki imamo višak kapitala - objašnjava svoju poslovnu filozofiju Josip Milavić koji godinama disperzira biznis snažno razvijajući i druge poslove. Bavi se nekretninama, ugostiteljstvom i nadasve hotelijerstvom. Kao veliki lokalpatriot, ponosni Poljičanin, nikad nije htio otići iz Omiša. Negov kapital na ušću Cetine vidljiv je na svakom koraku. Vlasnik je brojnih vrijednih parcela, koje je kupovao uglavnom na usmenim licitacijama, ulagao je, gradio. No, čini se kao da je postao prevelik za malu sredinu. Nagađanja da vlasnik Studenca nije baš u milosti lokalne politike, čini se, imaju osnove, a o njima je Milavić. prilično iziritiran, odlučio javno progovoriti u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i Jutarnji List.
- U Omiš sam dosad uložio više od 70 milijuna eura, u nekretnine, objekte, sadržaje, i spreman sam u idućih pet godina uložiti još barem 50 milijuna eura, ali ne daju mi. Blokiraju me, moji projeki ne prolaze,..

JOSIP MILAVIĆ, STUDENAC

Studenac ima višak kapitala, naš dug je nula kuna

Piše: Dražen Gudić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online