Grad Omiš kreće u uređenje plaže Brzet i uređenje Fošala

Grad Omiš kreće u uređenje plaže Brzet za što je iz županijskog Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru dobio sredstva u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Potpisani ugovori u županiji vrijedni su 8,5 milijuna kuna i namjenjeni su za razvoj obalne i morske infrastrukture Omiša, Trogira, Kaštela i Tučepa.
- Pomorsko dobro je ovih dana  posebno aktualna tema. Poznato je kako naša Županija upravlja trećinom ukupnog pomorskog dobra Republike Hrvatske. Nije bilo lako odraditi sve pripremne radnje jer se financiraju samo projekti koji su dovedeni do građevinske dozvole, a projekti se sufinanciraju u omjeru pola SDŽ, pola jedinica lokalne samouprave. Na ovaj način zajednički s jedinicama lokalne samouprave mijenjamo ukupnu vizuru naših primorskih mjesta. Stoga, neka danas potpisani ugovori budu poticaj i drugim lokalnim zajednicama da se jave na ovakve županijske natječaje – kazao je župan Boban. Valjda će i naši, dugoratski,općinari uspjeti u ovaj program ubaciti iduću fazu projekta izgradnje dužobalne šetnice kroz općinu Dugi Rat.
Grad Omiš je raspisao i natječaj za građevinske radove na uređenju i sanaciji komunalne infrastrukture ulice Fošal u Omišu, u vrijednosti 13,8 milijuna kuna. Uklanjaju se svi postojeći elementi na pločniku, rubnjaci, saniraju se hidro i elektro instalacije kao preduvjeti za buduće tipske objekte različite namjene.

Izvor: DalmacijaNews

Stipe Čogelja, pročelnik UO za pomorstvo i turizam je kazao kako je Županija već izradila sve bitne strateške dokumente vezane za upravljanje plažama, od Plana nosivosti kapaciteta u turizmu do Plana upravljanja plažama, te je najavio izradu Integralnog Plana upravljanja obalnim pojasom koji je predviđen europskim Direktivama i kojega do sada ima samo Šibensko-kninska županija. – Spremni smo za novu financijsku perspektivu EU od 2021. godine, kako bismo aplicirali za još više sredstava za održivo upravljanje obalnim pojasom – kazao je Čogelja.

Povezani članci

Who's Online

We have 484 guests and one member online

  • admin