Nezaposleni ste, obučite se za zanimanje budućnosti (postoje barem 22 milijarde razloga za to)

U idućih 7 godina, Hrvatska će iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova imati na raspolaganju nešto više od 22 milijarde eura. Razlog je to da počnete razmišljati o ulaganju u nova znanja i vještine kojima ćete unaprijediti poslovne kompetencije i poboljšati svoj poslovni status, bilo da tražite novi posao ili da želite unaprijediti posao kojim se već bavite. Hrvatska je kao najmlađa zemlja članica EU do sada imala koristi od povlačenja sredstava iz EU fondova, ali ta sredstva ipak nisu iskorištena onoliko koliko su mogla i trebala. Da bi se osigurala sredstva potrebna za razne projektne aktivnosti, važno je imati određena znanja i vještine pomoću kojih administrativna šuma podataka neće izgledati toliko neprohodna. Ipak, znanje o EU fondovima nisu samo brojevi i administracija, već je riječ o širem projektnom ciklusu koji obuhvaća vještine planiranja i pisanja projekata, budžetiranja, izvještavanja, sklapanja partnerstva te u konačnici razvijanja ideja koje čine razliku i poboljšavaju poslovanje, ali i društvo u cjelini.
Naučiti kako upravljati EU fondovima, znači mijenjati društvo na bolje. Stečeno znanje o EU fondovima primjenjivo je u različitim sektorima, pa tako i u obrazovnom, koji upravo kroz europske projekte u kojima su uključeni nastavnici i učenici, pomaže rastu kvalitete obrazovnog programa, ali i sredine u kojoj se projekt provodi.
Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije pokreće Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, s posebnim naglaskom na odgojno-obrazovne djelatnice i djelatnike. Pisali smo već o tome, a danas Vas opet podsjećamo na lijepu priliku da nešto novo i korisno naučite, i tko zna, promjenite si karijeru nabolje. Posla će za odlične uvijek biti, a pogotovo kad je riječ i privlačenju sredstava iz EU fondova. Možete npr. uvijek pokušati ponuditi svoje usluge JLS, recimo, Općini Dugi Rat, koja jednostavno vapi za dokazanim znalcima iz ovog područja.

Izvor: Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Povezani članci

Who's Online

We have 218 guests and no members online