Od Smolonjskog polja do vašeg stola, poduzetnička priča o Milivoju Dragoševiću i Purexu

U današnjim uvjetima zbrke oko uvoza mesa i u konačnici nevjerice oko onoga što zapravo jedemo u Hrvatskoj postoji svijetli primjer tvrtke koja vlastitom proizvodnjom izaziva divljenje budući da kroz kontrolirani uzgoj bez GMO proizvoda, bez antibiotika i hormona na tržište plasiraju mesne proizvode koji se mogu konzumirati s punim povjerenjem.
Vlasnik Purexa, Omišanin Milivoj Dragošević po struci diplomirani inženjer strojarstva i projektant soženih klimazacijslih rješenja bio je u svom životu vođen željom da svojoj djeci pruži što zdraviju prehranu te je stoga odlučio pokrenuti proizvodnju uzgoja purana. Odrastao je u omiškoj zagori u malenom selu Smolonje te se tog djela svog djetinjstva rado sjeća a u početku u manjoj štalici hrabro smješta prvo jato purica koje prihranjuje. Već od samih početaka, iako na to gleda kao na hobi, budno prati stanje na tržištu te odabire samo najkvalitetniju pripravke za svoju perad, a hranu priprema potpuno samostalno. S vremenom uspješno rješava sve izazove na koje je nailazi, te je u skladu sa svojom inžinjerskom snalažljivošću i vođen željom za uspjehom, njegova proizvodnja sve više raste. Danas Milivojeva tvrtka ima 170 zaposlenih ljudi, a u Zagrebu i Splitu rade i trgovine pod brandom Purex. Od svojih skromnih početaka s purićima Purex širi svoj asortiman te kreće u proizvodnju pilića, a otišlo se i korak dalje te se proizvodnja proširila i na tradicionalne dalmatinske specijalitete od svinja. Ponosno ističe kako je njegova prvotna misija i nit vodilja o zdravoj hrani za svoju djecu živi i dalje te se posebno vodi briga o prehrani i kvaliteti mesa.
Slobodna Dalmacija prenosi lijepu poduzetničku priču o našem Omišaninu Milivoju Dragoševiću i njegovom dugogodišnjem poduzetničkom pothvatu koji je počeo iz hobija, da bi danas postao veliki i uspješni posao, jedinstven (po zdravom načinu prozivodnje mesa) u Hrvatskoj, a rijedak i u Europi. Nastao je "Purex" i uspješna obiteljska priča o proizvodnji iz Smolonja s proširila u Turjake kod Sinja, gdje je kupio farmu nekadašnjeg "Jadra peradarstva", unajmio te obnovio farme u Muću, Ugljanima, Dugopolju, Borovcim kod Metkovića i Hrvacama. Purex danas ima 27 trgovina u kojima prodaje vlastite proizvode te proizvode nekoliko proizvođača koji imaju sličan pristup proizvodnji.

Izvor: Slobodna Dalmacija, WishMama i drugi
Foto: Ante Čizmić / Cropix, Hanza

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online