GI za Dugi Rat: Peronja ne govori istinu, Englezi su sanaciju morali dovršiti još 2019.

"Odvjetnik Kruno Peronja ne govori istinu u vezi s bivšom tvornicom 'Dalmacija' u Dugom Ratu i njezinom sanacijom. Nije istina da spojevi u obrađenoj troski nisu toksični, to je odavno utvrđeno, a neistinitih tvrdnji izrekao je još. Najbolje će ga demantirati dokumenti koje šaljemo...". Poručuju to čelnici Građanske inicijative "Za Dugi Rat", ponajprije revoltirani izjavama spomenutog punomoćnika tvrtke "Projekt uvala" u predmetima u RH, piše Damir Tolj na stranicama Slobodne Dalmacije.
Navedeno poduzeće malteških osnivača engleskog podrijetla kupilo je na javnom natječaju 2006. godine zemljište propale tvornice, obvezavši se na njezinu mjestu podignuti turistički kompleks. Još ga nema.
Problem se pokazao kod Peronjine autorizirane izjave: "Otkad zastupam društvo 'Projekt uvala', od 2015. godine, nijedna razina vlasti nije tražila bilo kakvu vrstu sanacije ili ispitivanje kakvoće zraka.".
Čelnici Građanske inicijative "Za Dugi Rat" demantiraju i druge Peronjine izjave, pa ističu da vlasništvo nema veze s obvezom sanacije budući da je pravni zastupnik "Projekta uvala" u Hrvatskoj nekidan u Slobodnoj Dalmaciji kazao kako sanacija nije provedena, ni turistički projekt izveden, zbog sudskih sporova oko vlasništva nad dijelom zemljišta na platou. Aktivisti dodaju i da su se odavno morale ishoditi sve potrebne dozvole – lokacijska se može dobiti i za područja na kojima niste vlasnik, a građevinska kada postoji pravni interes.  Iznose i da je Peronja bio pravni zastupnik tvrtke "Colligo", društva povezanog s "Projektom uvala", koje od 2009. godine nezakonito eksploatira trosku, radeći od nje kancerogenu prašinu. Štoviše, odvjetnik je i na javnim skupovima tvrdio kako je otpočetka uključen u cijeli slučaj i da sve o njemu zna", zaključili su dugoratski aktivisti.

RJEŠIMO SE ŠLJAKE!

Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJTE VIŠE..


Povezani članci

Who's Online

We have 524 guests and no members online