Vinko Vuković: Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja

Na brzinu ćemo vas samo uvesti u likove. Dakle, načelnik općine Dugi Rat je Tonči Bauk, član HDZ-a koji je na ovogodišnjim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat i koji je za samo 43 glasa u drugome krugu pobijedio HDZ-ova službenog kandidata Franu Marčića. Tonči Bauk i Frane Marčić obiteljski su jako povezani, štoviše, Tonči je Frani krsni kum, ali, eto, politika ih je razdvojila, iako, obojica tvrde, ne i zavadila.
U Općinskom vijeću, da kažemo još i to prije nego krenemo na radnju, HDZ s partnerima (HDS i HSP) ima većinu, njihovih je sedam ruku u odnosu na Baukovih šest, koliko ih je načelnik uspio skupiti s Domovinskim pokretom i još dvije nezavisne liste. A da bi HDZ imao većinu – evo još samo ovo pa nećemo više – pobrinuo se prvi Baukov suradnik Ivica Vuković, drugi s načelnikove predizborne liste, koji se odmah nakon izbora priklonio Frani Marčiću uz objašnjenje kako je to učinio jer Bauk nije želio ispuniti njegov jedini uvjet za ulazak u lokalnu politiku, a to je bila – koalicija s HDZ-om.
Ako vam je sve ovo komplicirano, zamislite kako je tek mještanima Dugoga Rata, općine sa 7000 stanovnika, koji su u svibnju mogli birati između čak dvanaest ponuđenih lista, što je, ako izuzmemo Zagreb i Split, bio nacionalni rekord.
No, da počnemo...

IMA LI VOZAČA U AUTOBUSU?

Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja. Uz napomenu, kako je nastavak, suprotno običaju, još bolji i smješniji

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJ VIŠE NA STRANICAMA SLOBODNE DALMACIJE...


60tka


PROČITAJ I PRVI ČIN

‘Prometova šezdesetka‘ ponovo će stajati u Dugom Ratu, mještanima će od iduće godine biti osigurano 88 prolazaka dnevno

 

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and no members online