Uz Dan Županije

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu jučer je, u nazočnosti predstavnika javnog i političkog života, održana svečana sjednica Županijske skupštine kojom je obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije - 14. travnja. Na sjednici su uručene nagrade najzaslužnijima u županiji, a Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader istaknuo je kako je temeljna strategija ove županije ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova - Zagore, obale i otoka, na kojima je 55 jedinica lokalne samouprave i to 39 općina i 16 gradova ...

Župan Sanader: Cilj je ravnomjeran razvoj Zagore, obale i otoka

Izvor: HINA, Glas Dalmacije

Na sjednici su uručene nagrade najzaslužnijima u županiji, a za životnon djelo nagradu su dobili dr. sc. don Josip Čorić za pastoralni i književni rad, Karlo Grenc za očuvanje povijesne i kulturne baštine i sveučilišni profesor Petar Grizogono za znanstveni rad na području tehnike i ekologije.

Uručeno je još pet godišnjih nagrada pojedincima i pet skupnih nagrada.

Predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić naglasio je da je za budućnost te županije od presudnog značenja otvaranje novih radnih mjesta.

"Naša županija, uz potporu središnje vlasti, kontinuirano donosi niz poticajnih mjera u tu svrhu prije svega kroz infrastrukturu i industrijske zone u kojima je posao dobilo četiri tisuće novozaposlenih. Poticajima i olakšicama sačuvali smo u županiji 17 tisuća radnih mjesta koja bi sigurno nestala da nije bilo tih intervencija, a također smo omogućili da se u Županiji obnovi površina od 1500 hektara i zasadi maslinama, vinovom lozom i voćkama", rekao je Nenadić.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader istaknuo je kako je temeljna strategija ove županije ravnomjeran razvoj svih njezinih dijelova - Zagore, obale i otoka, na kojima je 55 jedinica lokalne samouprave i to 39 općina i 16 gradova.

Kao prioritetnu zadaću župan Sanader istaknuo je daljnji razvoj gospodarstva u koje ova županija ulaže 30 posto svoga proračuna te je, po županovim riječima, na prvom mjestu po ulaganjima u gospodarstvo u zemlji.

U ime dobitnika nagrada zahvalio je don Josip Čorić.

Povezani članci

Who's Online

We have 98 guests and no members online