Projekt 'Siguran start' za nove male poduzetnike

Portal Posao.hr od 1. studenog ove godine u suradnji s nekoliko konzultantskih i edukacijskih tvrtki počinje provedbu projekta "Siguran start" u sklopu kojeg će se isključivo novoosnovanim manjim tvrtkama nuditi paket različitih edukativno-savjetodavnih usluga za uspješniji razvoj njihovog poslovanja, posebno u prvoj godini rada. Tvrtke uključene u projekt besplatno će ili uz popuste novim malim poduzetnicima ponuditi savjetovanje o upravljanju ljudskim resursima, edukaciju iz radnog prava i knjigovodstva te prodajnih i komunikacijskih vještina. Upravo ta znanja i vještina pokretači projekta drže važnim za siguran početak i uspješan nastavak poslovanja ...

ZA NOVE PODUZETNIKE
 
Izvor: Vjesnik, Hina
 
Projekt su na današnjoj zajedničkoj konferenciji predstavili predstavnici portala Posao.hr (kojim upravlja tvrtka »Internet posao«) te zagrebačkih tvrtki Ramiro (za poslovno savjetovanje), Poslovna učionica te PricewaterhouseCoopers.

Projekt će, po riječima direktora portala. Posao.hr Saše Jurkovića, početi tako što će novoosnovanim malim tvrtkama (iz registra HGK) poslati obavijest o mogućnostima projekta te sukladno njihovom odazivu organizirati radionice za određena znanja i vještine.
 
Osim njih u projekt je uključeno još nekoliko tvrtki koje će besplatno ili uz popuste novim malim poduzetnicima ponuditi savjetovanje o upravljanju ljudskim resursima, edukaciju iz radnog prava i knjigovodstva te prodajnih i komunikacijskih vještina.
 
Upravo ta znanja i vještina pokretači projekta drže važnim za siguran početak i uspješan nastavak poslovanja, a uvjereni su i da će projekt pridonijeti povećanju broja manjih tvrtki koje već sada imaju značajan udjel na hrvatskom tržištu.
 
Za vrijednost projekta, Saša Jurković je kazao da je teško odrediv,  jer planiraju njegovo duže trajanje, dodavši da se s obzirom na ponuđene usluge i promociju u sklopu projekta može govoriti o nekoliko stotina tisuća kuna.

Svojim pokroviteljstvom projekt su podržali i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva ispred čijeg je Ureda za malo gospodarstvo Tihana Kraljić naznačila da bi već iduće godine taj projekt mogao dobiti i novčanu potporu Ministarstva.
 
Podsjetila je i na program "Obrazovanje za poduzetništvo" u sklopu kojeg je njeno Ministarstvo ove godine dodijelilo gotovo 7 milijuna kuna potpora za različite poduzetničke programe.

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online