Sporazum o poticanju ekološkog poduzetništva

Čelnici Splitsko-dalmatinske županije i predstavnici UN-ova programa za razvoj (UNDP) potpisali su Sporazum o suradnji na poticanju zelenog (ekološkog) poduzetništva radi zaštite dalmatinske obale, za što će UNDP izdvojiti 600.000 dolara. Na nedavni natječaj za dobivanje novca u sklopu tog programa prijavljeno je 250 projekata vezanih za poljoprivredu, ribarstvo, marikulturu i očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, od kojih je 80-ak iz Splitsko-dalmatinske županije ...

 SADIMO MASLINE, VOĆNJAKE

Izvor: Hina, Glas Dalmacije

Sporazum su potpisali splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, ravnatelj Regionalne razvojne agencije (RRA) Srećko Radnić i zamjenik stalnog predstavnika UN-ova programa za razvoj u Hrvatskoj Alessandro Fracassetti.

Program poticanja zelenog (ekološkog) poduzetništva pokrenuo je UNDP u sklopu svojeg projekta COAST, koji se bavi zaštitom i očuvanjem dalmatinske obale.

Taj se program provodi u suradnji s četirima dalmatinskim županijama: Zadarskom, Šibensko-kninskom, Splitsko-dalmatinskom i Dubrovačko-neretvanskom, te njihovim razvojnim agencijama.

Program je vrijedan 2,5 milijuna dolara, od čega je 600.000 dolara namijenjeno Splitsko-dalmatinskoj županiji, rečeno je prilikom potpisivanja Sporazuma.

Na nedavni natječaj za dobivanje novca u sklopu tog programa prijavljeno je 250 projekata vezanih za poljoprivredu, ribarstvo, marikulturu i očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, od kojih je 80-ak iz Splitsko-dalmatinske županije.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader tom je prigodom izjavio kako vjeruje kako će taj sporazum potaknuti nove razvojne projekte u toj županiji kojim bi se privukao novac iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Zamjenik stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj Alessandro Fracassetti izjavio je da je taj sporazum važan pomak prema poboljšanju gospodarskog razvoja u Dalmaciji uz očuvanje prirode.

Dodao je da je UNDP u Hrvatskoj u posljednje dvije i pol godine za razvoj gospodarstva, suzbijanje siromaštva i očuvanje okoliša uložio 37 milijuna dolara.

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and no members online