Želite li raditi u ustanovama i agencijama EU?

Europski ured za odabir osoblja objavio je prvi poziv hrvatskim državljanima da se prijave za radna mjesta u ustanovama, tijelima i agencijama EU, prenosi Večernji List. Riječ je o čitavome rasponu zanimanja, od tajničkih do izvršnih, a u prvome valu EU namjerava zaposliti čak 350 Hrvata. Uvjeti su da kandidat ima hrvatsko državljanstvo, da posve vlada hrvatskim, a "zadovoljavajuće" engleskim, francuskim ili njemačkim jezikom. Prijaviti se može do 19. veljače. Više informacija potražite na stranici http://europa.eu/epso/CA_croate/index_en.htm ...

POSAO U TIJELIMA EU

Izvori: Večernji List, Monitor.hr, europa.eu/epso

Za sada je riječ o tzv. ugovornim agentima, o vrsti ugovora koja se obično sklapa na (obnovljive) tri godine, a pozivi za prve stalne ugovore raspisat će se nakon što Hrvatska i EU potpišu pristupni ugovor.

Riječ je o čitavome rasponu zanimanja, od tajničkih i tehničkih (ICT), preko upravnih, prevoditeljskih i komunikacijskih do izvršnih i savjetničkih, a u prvome valu EU namjerava zaposliti čak 350 Hrvata.

LINK:  http://europa.eu/epso/CA_croate/index_en.htm

Uvjeti su da kandidat ima hrvatsko državljanstvo, da posve vlada hrvatskim, a "zadovoljavajuće" engleskim, francuskim ili njemačkim jezikom, na kojima se polaže test; da je ispunio sve obveze prema zakonima svoje zemlje o vojnojEPSO službi; da ponudi referencije vezane uz obveze radnoga mjesta, te da bude tjelesno spreman. Na natječaj se mogu javljati i hendikepirani, za koje postoji poseban natječajni postupak.

Na natječaj se prijavljuje na EPSO-vu stranicu na intenetu do zaključno u podne19. veljače. Testovi će se održati u ožujku ili travnju, a natječajni postupak okončati do ljeta.

Povezani članci

Who's Online

We have 243 guests and no members online