Promidžba i investicija za budućnost

Hrvatska je bila domaćin najvećeg sportskog natjecanja od svoje samostalnosti - Svjetskog rukometnog prvenstva. Iza nas je natjecanje tijekom kojeg smo gledali 110 utakmica. No, što smo zapravo vidjeli tijekom 17 dana rukometnog "ludila", kakvu je korist izvukla Hrvatska te što će Hrvatskoj ostati nakon spuštanja zastora na rukometna zbivanja? Osim promidžbe, Hrvatska je dobila čak šest novih dvorana. Vrijeme će pokazati jesu li u pravu oni koji su oštro kritizirali gradnju velebnih dvorana ili oni koji su to podupirali ..., piše Ivica Križić u Vjesniku. Pročitajte ...

 SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU U HRVATSKOJ
 
 Promidžba i investicija za budućnost

 
Osim promidžbe, Hrvatska je dobila čak šest novih dvorana. Vrijeme će pokazati jesu li u pravu oni koji su oštro kritizirali gradnju velebnih dvorana ili oni koji su to podupirali
 
Piše: Ivica Križić / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

 
Hrvatska je bila domaćin najvećeg sportskog natjecanja od svoje samostalnosti - Svjetskog rukometnog prvenstva. Iza nas je natjecanje tijekom kojeg smo gledali 110 utakmica. No, što smo zapravo vidjeli tijekom 17 dana rukometnog "ludila", kakvu je korist izvukla Hrvatska te što će Hrvatskoj ostati nakon spuštanja zastora na rukometna zbivanja?
 
Prema službenoj statistici njemačkih agencija, nastupe svoje reprezentacije pred malim je ekranima u prosjeku gledalo više od šest milijuna Nijemaca. U Južnoj Koreji svoju je reprezentaciju pratilo oko milijun i pol Korejaca, dok su prema danskim podacima u toj skandinavskoj državi srušeni svi rekordi gledanosti rukometa.
 

Reklame o Hrvatskoj i dalmatinskim gradovima
 
Tijekom svih utakmica njemačke reprezentacije, Splitprije utakmice, tijekom poluvremena te nakon utakmice, njemački je RTL stalno "vrtio" reklame o Hrvatskoj i jadranskim gradovima. Ako su te reklame potaknule barem jedan posto njemačkih gledatelja na dolazak na godišnji odmor u Hrvatsku, onda je to već 60.000 novih njemačkih turista na Jadranu.
 
Osim promidžbe, Hrvatska je dobila čak šest novih dvorana. Vrijeme će pokazati jesu li u pravu oni koji su oštro kritizirali gradnju velebnih dvorana ili oni koji su to podupirali.
 

Nove dvorane
 
Ne treba zaboraviti da Hrvatska prije Svjetskog prvenstva nije imala nijednu modernu dvoranu, a sad ih ima šest. Da, skupe su, no na njih treba gledati i kao na investiciju u budućnost.
 
Velika je pobjeda svakako činjenica da su dvorane tijekom Svjetskog prvenstva bile ispunjene. Tijekom cijelog turnira u dvoranama nije bilo izgreda, u dvoranama nije bilo pirotehnike, gledatelji su se ponašali civilizirano, atmosfera u dvoranama bila je obiteljska...
 
Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj je uspjelo. Dobili smo nove dvorane, Hrvatsku su promicale strane televizije, naši su rukometaši ostvarili dobar rezultat. Naravno, bilo je i sitnih problema, no ne postoji savršeno veliko natjecanje, nigdje na svijetu.
 

Spaladium arena

SP pratilo 1568 novinara
 
Svjetsko prvenstvo u rukometu pratilo je 1568 akreditiranih novinara, od kojih 679 hrvatskih, priopćili su organizatori. Gotovo polovicu broja novinara činili su TV-komentatori i ekipe, njih 789 (330 hrvatskih), dok je radijskih novinara bilo 140 (68 hrvatskih). Novinara iz pisanih medija akreditirano je 440, a fotoreportera 199.

Povezani članci

Who's Online

We have 289 guests and no members online