Radnici ostali bez plaće

Radnici Lučke uprave ostali su bez plaćeJerko Roglić, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, odbio je potpisati virman da se isplate plaće radnicima - izvijestio je novinare Slobodne Dalmacije Igor Pupić Marijan, v.d. ravnatelja Lučko uprave Splitsko-dalmatinske županije. Lučka uprava je u blokadi, upozorava Pupić, jer Upravno vijeće, među ostalim, nije donijelo odluku o usvajanju godišnjega financijskog izvješća i izvješćao radu za 2008. godinu koje mora biti dostavljeno Državnoj reviziji, Ministarstvu financija i drugim organima. Nije se raspravljalo o problemima knjiženja 1,3 milijuna kuna za koje ne postoje dokumenti, nisu donijeli odluku o postupku javne nabave po lukama, što je naložila Državna revizija ...

SVE ZA 10 MINUTA
SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA LUČKE UPRAVE SPLITSKO-DALMATINSKE

Radnici ostali bez plaće

Piše: Tanja Gattin Zebić / Slobodna Dalmacije
Izvor: Slobodna Dalmacije

Nakon što je Pupić upozorio da neki članovi Upravnog vijeća zbog svojih privatnih interesa blokiraju rad te ustanove, to su u četvrtak doista i učinili kada su na sjednici Upravnog vijeća odbili raspravljati o točkama dnevnog reda koje su važne za funkcioniranje Lučke uprave.

Radnici Lučke uprave ostali su bez plaća

Predsjednik Vijeća Jerko Roglić i član Vijeća Mate Mijić sa sjednice su otišli nakon samo deset minuta, uz argument da je sjednica zatvorena za javnost pa da s nje mora otići ravnateljev stručni savjetnik Krešimir Dulčić, koji je inače bio prvi ravnatelj te ustanove u kojoj je i danas zaposlen i ne može ga se smatrati javnošću.

Istodobno, spomenuti članovi Vijeća doveli su bivšeg člana Matu Jakšića koji je razriješen s dužnosti zbog sukoba interesa koji proizlazi iz Zakona o javnoj nabavi.

Kako upozorava Pupić Marijan, Lučka uprava je u blokadi jer Upravno vijeće, među ostalim, nije donijelo odluku o usvajanju godišnjega financijskog izvješća i izvješćao radu za 2008. godinu koje mora biti dostavljeno Državnoj reviziji, Ministarstvu financija i drugim organima.

- Nije se raspravljalo o problemima knjiženja 1,3 milijuna kuna za koje ne postoje dokumenti, nisu donijeli odluku o postupku javne nabave po lukama, što je naložila Državna revizija, i zbog čega su svi ugovori o uslugama po lukama od 1. siječnja ove godine ništavni pa u tom dijelu Lučka uprava radi izvan zakona - upozorava v.d. ravnatelja.

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online